SLUJEȘTE ÎNDATĂ!


El S-a plecat spre ea, a certat frigurile și au lăsat-o frigurile. Ea s-a sculat îndată și a început să le slujească.
Luca 4:39

Ascultă ediția audio aici.

În clasele primare, în diminețile de iarnă, mama ne trezea într-un mod aparte pe mine și pe fratele meu. Când încă nu ni se dezlipeau ochii de somn, ea lua un prosop, îl îmbiba în apă rece și ne frecționa energic brațele și picioarele cu el. Era tare mândră de această procedură și ne amintea mereu că „pune sângele în mișcare”. „Mers vioi!” se auzea în spatele nostru vocea mamei în drum spre școală. Când ajungeam în clasă, un val de căldură cuprindea tot corpul. Obrajii gălbejiți ni se îmbujorau și, preț de câteva ore bune, ne simțeam ca nou-născuți.

Îți amintești cum te-ai simțit după un mers vioi până la serviciu sau la piață, după câteva minute de fitness, grădinărit, înot? Ce poftă de a trăi ne oferă exercițiul fizic în diversele lui forme!

Dacă nu este încă un obicei, îți sugerez să începi. Să începi cu puțin, iar pentru consecvență, leagă acest „puțin” de un obicei bine format, de exemplu, spălatul pe dinți sau administrarea unui tratament medicamentos dacă suferi de o boală cronică. Un studiu clinic elaborat de cercetătorul Noone și colaboratorii săi demonstrează că exercițiul fizic poate fi considerat terapie de primă linie în hipertensiunea arterială stadiul I.

Lista beneficiilor poate continua, însă cea mai nobilă motivație pentru a ne păstra sănătatea fizică este aceea de a sluji oamenilor din jurul nostru.

În fiecare zi Isus Se apleacă spre noi și „ceartă frigurile” din sufletul nostru. El ne oferă iertarea și pacea Sa, răbdarea și exemplul Său, bucuria revenirii Sale! Dacă nu le vei primi în sufletul tău, vei ajunge un creștin rece, înfrigurat, înghețat, dar dacă vei primi vindecarea lui Isus, te vei ridica și vei sluji îndată.

Începe chiar cu cei din casa ta! Fiecare moment al zilei poate fi o ocazie de slujire cu bucurie.

autor: Rebeca Ulmamei


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.