SUFERINȚĂ CU FOLOS


Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți.
1 Petru 5:10

Ascultă ediția audio aici.

Pacientul se prezintă în urgență cu jumătatea feței umflată. Durerile de cap și stomac de la prea multe antialgice se adaugă suferinței de dinți și parcă toți dinții devin sensibili. Se apleacă și simte cum îi bate pulsul în interiorul dintelui. Tot corpul este în suferință. Pacientul poate nu este conștient de complicațiile acestei infecții, dar este datoria mea să îl înștiințez că infecția se poate răspândi în fluxul sanguin și poate provoca septicemie, punându-i viața în pericol. La fel cum sănătatea și fericirea inundă tot organismul, și boala și durerea lezează fiecare parte din corp. La radiografia necesară pentru un diagnostic și un tratament corecte, de cele mai multe ori se constată faptul că situația este mai gravă decât pare la exterior.

Adunăm deseori gânduri nepotrivite sau emoții reprimate și, cu cât depunem mai mult efort să le ascundem, cu atât mai mari vor fi complicațiile. Procesele de curățare și vindecare ale acestor probleme nu sunt lipsite de durere, dar sunt singura soluție spre vindecare și desăvârșire.

Probabil că totul a început cu un cuvânt nepotrivit sau cu o atitudine nedemnă, semne pe care le-am ignorat până ne-au invadat corpul și mintea și au ajuns să ne determine deciziile și atitudinile. Astfel ajungem la concluzia că suferința este necesară, ne ajută să ne direcționăm ochii pe problema care este în noi. Suferința ne ajută să creștem! Ne ajută să înțelegem că Dumnezeu Își dorește pentru noi ceva mai măreț. Suferința ne ajută să ascultăm.

Pacientul părăsește fericit cabinetul că a scăpat de durere, dar abia acum înțelege rostul suferinței lui: „Însă noi nu putem cere împlinirea făgăduințelor Sale decât atunci când trăim în ascultare de Cuvântul Său” (Divina vindecare, p. 227).

Gândește-te ce atitudine ai în suferință. Ai puterea să privești dincolo de durerea fizică sau sufletească, înțelegând că ai ceva de schimbat în viața ta? L-ai rugat pe Dumnezeu să îți arate scopul suferinței tale? Fii insistent în rugăciune și caută să înțelegi modul minunat în care El vrea să te întărească și să te desăvârșească.

autor: Sidonia Dinu


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.