FĂRĂ NEGOCIERI LA AJUTOR


Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.
Evrei 13:5

Ascultă ediția audio aici.

Cât ai fi dispus să plătești lunar ca să nu mai ai nicio grijă, să fii liniștit și să nu-ți lipsească nimic?

Se spune că într-un mic orășel locuiau doi buni prieteni. Oamenii i-au apreciat pe acești doi bărbați pentru că erau simpatici și amuzanți. Era însă ceva tare deranjant la cei doi, se îngrijorau prea mult de lucrurile mărunte. Li s-a spus că îngrijorarea lor enervează pe toată lumea.

Este o boală? Este un obicei prost? S-au întrebat și s-au tot întrebat în timp ce se întorceau de la piață când, deodată, au observat că pe un panou mare erau scrise următoarele cuvinte: „Îngrijorarea înrăutățește lucrurile. Dacă încetezi să-ți mai faci griji, vei fi mai fericit. Dacă poți realiza ceva, nu-ți mai face griji pentru asta. Dacă nu poți, atunci nu are rost să-ți faci griji. Nici îngrijorarea nu va face să se întâmple!” După ce au citit, au decis să angajeze pe cineva care să ia povara de griji care-i copleșea în schimbul unui salariu. După îndelungi căutări, au găsit o persoană care era dispusă să-și facă griji în locul lor. Au început negocierile: „Vă vom plăti 50 de lei pe zi pentru a vă face griji pentru problemele noastre.” Bărbatul s-a gândit câteva secunde și a răspuns: „Doar 50 de lei pentru toate aceste necazuri. Nu va funcționa.”

Au vorbit între ei câteva secunde și au spus: „Am decis să vă plătim 100 de lei în fiecare zi pentru serviciu.” Bărbatul a răspuns instantaneu: „Este prea puțin. Dacă trebuie să vă iau toate grijile, trebuie să plătiți un salariu bun. Dacă o faceți, nu va mai trebui să vă gândiți la nimic.” Cei doi prieteni au discutat și au venit cu o nouă propunere: 200 de lei. Văzând că bărbații nu-l vor plăti bine, omul nostru a încheiat negocierile și a plecat. Iar cei doi au început din nou să se îngrijoreze…

Mulțumiri veșnice lui Dumnezeu! Nu trebuie să caut pe cineva care să-mi poarte poverile, nici nu trebuie să negociez ori să plătesc!

Iată asigurarea: „El va lua greutatea de pe umerii noștri osteniți. Ne va da odihnă. El va purta și povara grijii și a întristării. Ne cheamă să punem asupra Lui toate grijile noastre; căci El ne poartă în inima Sa” (Divina vindecare, p. 45).

autor: Lia Lavinia Farcaș


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.