BUNĂTATE ÎN ORICE ÎMPREJURARE


Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet și sănătoase pentru oase.
Proverbele 16:24

Ascultă ediția audio aici.

Lucrul în mediul penitenciar în calitate de cadru medical este o mare provocare prin faptul că trebuie să depui zilnic un efort constant și suplimentar pentru a reuși să îți menții bunătatea și buna dispoziție în orice situație, întrucât este vorba de o categorie aparte de pacienți. Adesea, aceștia nu prezintă receptivitate față de îngrijirile medicale care le sunt necesare și răspund cu indiferență sau vehemență în fața oricărei încercări de a-i ajuta.

Însă, în toate aceste condiții, te lovești zilnic de lecții importante, pe care, dacă ești receptiv și ți le însușești, le acumulezi în bagajul spiritual și continui cu ele în viață, învățând constant cum să devii o variantă mai aproape de idealul creștin.

A existat o astfel de conjunctură când o persoană privată de libertate a adus niște acuze foarte grave și mincinoase la adresa uneia dintre colegele mele, situație care a generat o stare de tensiune și a adus o întristare foarte mare, atât persoanei vizate, cât și nouă, colegilor ei, dar și o imagine negativă asupra întregului compartiment. Lucrurile s-au mai clarificat în timp, însă acea persoană privată de libertate a necesitat ulterior îngrijiri medicale. În tura respectivă, colega mea care a fost acuzată i-a acordat îngrijirile specifice de care avea nevoie și, spre surprinderea mea, a avut o atitudine exagerat de bună și de prietenoasă față de persoana privată de libertate. Am văzut atunci în ea exemplul divin de iertare și dăruire necondiționată și mi-am adus aminte de cuvintele pe care le spunea Domnul Isus ucenicilor Săi în Luca 6:32: „Dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată vi se cuvine? Și păcătoșii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei.” Am realizat în acea zi cât de binecuvântați suntem să fim puși în situații dificile, dar care ne testează caracterul și ne îndeamnă să fim tot mai aproape de idealul creștin pe care Domnul îl dorește de la noi.

Învață să răspunzi cu bunătate în orice circumstanță!

autor: Claudia Pletea


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.