O INIMĂ VESELĂ


O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.
Proverbele 17:22

Ascultă ediția audio aici.

Cu aceste frumoase cuvinte, pe care înțeleptul Solomon le-a rostit, sunt în­tâmpinați oaspeții care poposesc în Centrul de Sănătate Saned, Ivești, aceasta fiind deviza centrului. Fiecare dintre noi se străduiește, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca aceste cuvinte să fie o realitate în viața lui. Provocările zilnice tind să epuizeze puterile vieții și să favorizeze boala și moartea. Curajul, speranța, credința, simpatia și iubirea conferă sănătate și prelungesc viața. Întristarea împiedică circulația sângelui, activitatea nervilor și încetinește acțiunea ficatului. Ea afectează digestia, nutriția și tinde să epuizeze resursele interioare ale întregului organism.

Tristețea și teama nu numai că nu pot repara nici măcar un singur rău, dar pot produce mari prejudicii. Pe de altă parte, speranța și voioșia luminează căile altora și sunt „viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor” (Proverbele 4:22).

Nu trebuie să îngăduim ca viitorul, cu toate problemele lui grele și perspectivele lui sumbre, să ne tulbure inimile, să ne facă genunchii să tremure și mâinile să atârne neputincioase în semn de descurajare. Aceia care își încredințează viața lui Dumnezeu pentru a fi călăuziți de El și pentru a-I sluji Lui nu se vor afla în situații dificile pentru care Domnul să nu fi pregătit deja ajutorul. Cel suferind trebuie încurajat să se încreadă în Dumnezeu și să fie voios, deoarece iubirea Lui este atât de mare și de statornică.

 Dacă bolnavii se înalță deasupra descurajării și a confuziei, perspectivele lor de însănătoșire vor fi mai mari, deoarece „ochiul Domnului privește… peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui” (Psalmii 33:18).

Te simți cumva copleșit de supărare astăzi? Întoarce-ți privirea către Dumnezeul neprihănirii! Nu-ți petrece viața așteptând ca lucrurile să se schimbe pentru a putea fi fericit. Ia decizia de a fi fericit chiar acum. O viață trăită din plin și o inimă veselă îți doresc!

 

autor: Valentina Lupu


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.