DUMNEZEU A AVUT UN SINGUR FIU ȘI L-A FĂCUT MISIONAR MEDICAL!


Isus străbătea toate cetățile și satele, învățând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăției și vindecând orice fel de boală și orice fel de neputință care era în norod.
Matei 9:35

Ascultă ediția audio aici.

Cu ani în urmă, aflat în vizită la Centrul de Sănătate Herghelia, pastorul Mark Finley a încurajat alegerea personalului de a sluji acolo, rostind cuvintele pe care le-am folosit în titlul de azi! Într-adevăr, Isus a fost Modelul nostru de misionar medical. El a vindecat omul ca întreg: și trupul îmbolnăvit, și mintea confuză, înstrăinată de rătăcirile Diavolului, și sufletul bolnav de păcat.

„Mântuitorul a făcut din fiecare lucrare de vindecare o ocazie pentru a sădi principiile divine în minte și suflet. Acesta era scopul lucrării Sale. El dăruia binecuvântări pământești pentru a putea pregăti inimile oamenilor să primească Evanghelia harului Său” (Divina vindecare, p. 20).

„Domnul nostru Isus Hristos a venit în această lume pentru a sluji neobosit trebuințelor omului. El a luat asupra Lui neputințele noastre și a purtat bolile noastre pentru a putea sluji fiecărei nevoi a omenirii (Matei 8:17). El a venit să îndepărteze povara bolii, a nefericirii și a păcatului. Era misiunea Sa aceea de a-i reface în mod complet pe oameni. El a venit pentru a le da sănătate, pace și desăvârșire a caracterului” (Divina vindecare, p. 17).

„Isus a petrecut mai mult timp vindecând bolnavii decât predicând” (Divina vindecare, p. 19).

În planul de lucru transmis Bisericii prin Spiritul Profeției, fiecare membru al Bisericii e chemat să fie misionar medical, nu doar cadrele medicale. Atenție însă! Fie că suntem cadre medicale sau nu, singuri sau în echipă, suntem limitați în cunoștințele noastre, de aceea este important ca, atunci când am făcut tot ce știm, dar vedem că nevoia cuiva depășește competențele noastre, să apelăm la cei care au competențele respective, fie că sunt probleme medicale, emoționale/mintale sau spirituale.

Doamne, ajută-mă să slujesc azi nevoilor celor pe care-i trimiți în calea mea și să imit modelul Mântuitorului de a-i sluji pe oameni ca întreg: și fizic, și mental/emoțional, și spiritual.

autor: Nicolae Dan


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.