NEMURITORI


Cine are pe Fiul are viața; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viața.
1 Ioan 5:12

Ascultă ediția audio aici.

Tuturor ne este teamă de cancer. Cu toate acestea, în fiecare zi în corpul nostru se găsesc 20-30 de celule canceroase. Datorită unui sistem imunitar puternic, susținut de un stil de viață sănătos, celulele albe reușesc să elimine amenințarea. Dacă încălcăm însă legile sănătății date de Dumnezeu, celulele canceroase se multiplică, până când organismul nostru este depășit. Momentul despre care vorbim nu este deloc simțit de persoana în cauză. Noua tumoră începe să crească logaritmic în dimensiuni. Din zece mii de celule ajung o sută de mii într-un timp nu cu mult mai lung decât un drum cu trenul din orice colț al țării până la Marea Neagră. Este o cursă ce evoluează agresiv, fără pauză și cu o singură destinație.

Există însă o soluție! Controlul periodic ar putea descoperi la timp problema. În caz contrar, am observat din experiența mea că în acest moment un singur lucru stă în calea vieții pacientului: instinctul de conservare. Și… da! Mulți pacienți refuză intervenția chirurgicală. Este greu să renunți la o parte din trupul tău pe care ai avut-o cu tine toată viața, dar, în cele mai multe cazuri, este singurul mod de a te salva.

La fel se întâmplă și în privința păcatului: Dumnezeu ne spune că orice palier al vieții noastre acaparat cu totul de păcat trebuie „amputat”. Nu pentru El, ci pentru înlăturarea răului, care, odată pătruns în noi, se va dezvolta logaritmic. Să ne întoarcem deci zi de zi la Domnul nostru Isus, pentru a beneficia de apa vieții – cel mai bun analgezic ce ne poate salva de „tumoră” și de intervenția chirurgicală.

Gândește-te cât de frică îi era poporului evreu de moarte în comparație cu Moise. Aceeași trăsătură o găsim detaliată de Pavel. De ce? Pentru că ei au cunoscut dragostea Medicului lor și capacitatea Lui infinită de a binecuvânta, reușind astfel să-și depășească starea de teamă și anxietate prin încrederea nesfârșită în Mântuitorul nostru. El este Calea, Adevărul și Viața!

Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți arate dragostea Lui și planul Lui pentru tine!

autor: Radu Mihai


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.