ATENȚIE LA CUVINTE!


Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înțelepciunea. Învățați-vă și sfătuiți-vă unii pe alții cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, cântând lui Dumnezeu cu mulțumire în inima voastră.
Coloseni 3:16

Ascultă ediția audio aici.

Eu și sora mea mergeam cu mașina împreună cu fetița mea de doi ani și cu băiețelul ei de patru ani, așezați pe bancheta din spate. Discutam despre o vizită recentă a unor prieteni care aveau un băiat foarte năzdrăvan. Nu ne venea să credem că părinții îl lăsau să alerge peste tot și chiar să fure lucruri de la ceilalți copii. Povesteam toate aceste situații când, la un moment dat, nepotul meu a intrat și el în discuție. „Nathan este un copil foarte rău. Ce alte rele a mai făcut?”

Ups! Eu și sora mea ne-am uitat una la cealaltă și am realizat că el nu doar ascultase bârfele noastre, dar ni se și alăturase. Biblia spune foarte clar că „[dragostea] nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr” (1 Corinteni 3:16), „[dragostea] nu se gândește la rău” (vers. 5) și „cine nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Vai! Conversația noastră aparent nevinovată nu a sunat a dragoste atunci când a fost însușită de un copil de patru ani. M-am îngrijorat că mica noastră bârfă ar putea compromite minunata muncă de educație pe care o depunea sora mea.

I-am auzit pe unii dând sfaturi despre cum să-i învățăm pe copii să se asemene tot mai mult cu Isus prin implicarea în acțiuni de voluntariat la cantina săracilor sau prin confecționarea de pături pentru oamenii fără adăpost. Aceste lucruri sunt extraordinare și sper ca într-o zi să le fac și eu cu fiica mea. Totuși consider că micuții mei învață să se comporte ca El într-o măsură mai mare atunci când văd dragostea manifestându-se zi de zi decât atunci când văd eforturile uriașe, ocazionale, ale unui filantrop.

Contribuția nepotului meu la o mică bârfă de-a noastră m-a făcut să conștientizez și să observ mai bine cu câtă atenție ne ascultă și ne urmăresc copiii noștri. Îmi doresc ca fiica mea să-L vadă pe Dumnezeu la lucru în timp ce mă vede pe mine, mama ei, că îi iubesc pe cei din jur – în conversațiile mele cu ei și despre ei. Deoarece, prin modul meu de a fi, eu reprezint modul în care Dumnezeu o iubește pe ea, trebuie să mă asigur că este o reprezentare cât mai fidelă.

Doamne, ajută ca micuții noștri să învețe despre dragostea Ta din exemplul oferit de noi! Fă ca bunătatea Ta să vorbească prin cuvintele noastre și să le ofere dovada vie că noi creștem în Isus!

autor: Dena King


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.