PĂRINȚII FAC UCENICI DIN COPIII LOR


Și poruncile acestea, pe care ți le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipărești în mintea copiilor tăi și să le vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca și când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini și să-ți fie ca niște fruntarii între ochi. Să le scrii pe ușorii casei tale și pe porțile tale.
Deuteronomul 6:6-9

Ascultă ediția audio aici.

Ca părinte, una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua este cea privind educația copilului tău. Va fi nevoie să analizezi școala la care îți vei trimite copilul. La ce fel de mediu va fi expus în acele ore din zi? Este unul care va reflecta valorile pe care le vrei copiate de copilul tău? Poate că reafirm ceva foarte evident, dar este esențial să evidențiez faptul că atmosfera din școală ar trebui să susțină și să consolideze valorile pe care noi, ca părinți, le practicăm acasă.

În principiu, părinții trebuie să preia rolul de a face din copilul lor un ucenic al lui Hristos. Această îndatorire nu ar trebui lăsată pe seama învățătorului adventist, a instructorului de la Școala de Sabat sau a pastorului. Deși școala și biserica oferă, într-adevăr, susținere, încurajare și consolidare a valorilor de acasă, este de asemenea adevărat că tu, în calitate de părinte, vei fi persoana a cărei influență va avea impactul cel mai mare în viața copilului tău.

Acest sfat înțelept din Deuteronomul îmi reamintește că educarea copiilor este o responsabilitate cu normă întreagă, ce nu poate fi pasată altcuiva. Este valabilă 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Este valabilă când stau jos sau în picioare, când mă aplec și când mă așez. Să fii părinte este un verb, nu un substantiv. Este definit de viața pe care o trăiesc și de exemplul pe care îl ofer.

Te-ai bazat prea mult pe alții să-ți îndrepte copiii spre Hristos și să îi instruiască spiritual? Suntem noi, părinții, prea doritori să predăm ștafeta care ne-a fost încredințată nouă? Ce pași ai nevoie să faci pentru a te asigura că ții bine hățurile în acest aspect al rolului tău de părinte?

Doamne, sunt obosit(ă) și copleșit(ă) acum. Mă vei putea ajuta să port această povară? Apelez la Tine pentru înțelepciune. Te rog, mărește-mi puterea! Și credința. Te iubesc, Doamne!

autor: Claudio și Pamela Consuegra


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.