CAMERE PLINE DE SPERANȚĂ


David a fost în mare strâmtorare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toți erau amărâți în suflet, fiecare din pricina fiilor și fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui.
1 Samuel 30:6

Ascultă ediția audio aici.

James Whistler a fost un artist american dotat cu o imaginație remarcabilă. Când s-a căsătorit, nu-și permitea nicio piesă de mobilier, cu excepția unui pat. Dar nu s-a lăsat împiedicat de acest lucru. Nu! Știa că undeva în viitor va deține acele lucruri necesare pentru familia lui.

Ce a făcut Whistler așa de remarcabil?

A luat o cretă și a desenat pe podea contururile detaliate ale mobilierului la care spera și pe care credea că îl va deține într-o bună zi. Și-a făcut planuri și a ales să creadă că visurile lui vor deveni realitate. Apoi s-a pus pe treabă și a pornit să realizeze ceea ce-și propusese.

Cât de des, ca părinți începători, ajungem să ne descurajăm deoarece nu deținem lucrurile de care avem nevoie. Pot fi lucruri fizice, cum ar fi mobila, sau cunoștințe despre educarea sau disciplinarea corectă. Ar putea fi chiar credința că Dumnezeu are un viitor și un plan pentru tine și copiii tăi prețioși.

Oricare ar fi nevoile noastre, Dumnezeu ne-a promis că, dacă venim la El să-I cerem ajutorul, El va fi credincios și ne va oferi ceea ce avem nevoie pentru a-I sluji și a fi buni părinți. Lucrurile vor veni exact la timpul stabilit de un Dumnezeu iubitor. El promite să le furnizeze. Ne cere să avem încredere în El.

James Whistler nu avea toate cele necesare când a început. Dar și-a imaginat într-un mod creativ viitorul. Apoi a avut încredere că se va rezolva. Nu a așteptat să se întâmple totul automat, ci a luat măsuri în acea direcție.

Ca părinți, putem învăța de la Whistler. Este timpul să dezvolți un plan de acțiune, iar, cu ajutorul și îndrumarea lui Dumnezeu, ridică-te și realizează-l! Nu trebuie să ne fie frică. Avem un Dumnezeu care e încântat să împlinească dorințele din inima oamenilor Lui.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru ceea ce ne transmiți în Psalmii 31:24 – „Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” Te rog, întărește-ne pe măsură ce sperăm, plănuim și depunem efort pentru familiile noastre!

autor: Kimberley Tagert-Paul


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.