LISTE


Iubiți-vă unii pe alții… Luați-vă la întrecere în ceea ce privește respectul pe care vi-l acordați reciproc.
Romani 12:10 (traducere liberă după ESV)

Ascultă ediția audio aici.

Nu știu de ce, dar uneori este tare dificil pentru cei căsătoriți să discute unul cu altul despre lucrurile pe care trebuie să le schimbe în relația lor. De prea multe ori, ei sunt blocați de instinctul de apărare, de rușine sau de nemulțumiri.

Iată câteva metode prin care să ne respectăm unii altora dorințele:

În primul rând, faceți fiecare o listă cu lucrurile pentru care sunteți recunoscători. Acele lucruri din relația de căsătorie, din familie sau din viața celuilalt pentru care sunteți recunoscători și mulțumiți. Și sfatul este să faceți schimb de liste. Prin acest lucru vă oferiți unul celuilalt reasigurarea că sunteți fericiți cu relația pe care o aveți și că vedeți lucruri bune în celălalt.

Apoi, pregătiți o listă a lucrurilor pe care le „doriți”. Aceasta include probleme specifice legate de lucrurile pe care le doriți să fie altfel sau să se schimbe în relația de căsătorie. Și exemple sunt o mulțime…

Astfel de liste ajută cuplul să evite ciclul distructiv al așteptărilor neîmplinite. Aștepți… nu se împlinește… și ești rănit sau chiar mânios că celălalt nu îți împlinește nevoile. Comunicarea așteptărilor ne ajută să vorbim despre ceea ce avem nevoie cu adevărat, nu despre generalități.

Luați-vă timp să vă faceți propriile „liste” de recunoștință și de dorințe.

Ce va include lista ta de mulțumiri și de dorințe? Dar cea a partenerului tău de viață?

Mulțumim, Tată, pentru puterea de a privi dincolo de noi înșine și de a-i dărui împlinire celui/celei cu care ne-ai binecuvântat!

autor: Marius Andrei


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.