ÎNCREDERE ÎN IUBIREA TATĂLUI


Cereți [dragoste], și vi se va da; căutați [dragostea], și veți găsi; bateți [pentru dragoste], și vi se va deschide. Căci oricine cere [dragoste] capătă; cine caută [dragoste] găsește; și celui ce bate [pentru dragoste], i se deschide.”
Matei 7:7,8

Ascultă ediția audio aici.

Când aveam șase ani, am avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru rezolvarea unei hernii inghinale. Tatăl meu era singurul chirurg din zona rurală în care locuiam și, așa cum se întâmpla acum mulți ani, el a fost cel care m-a operat. În ziua operației, înainte să mă trezesc, tata m-a învelit într-o pătură și m-a luat cu el la spital. Întotdeauna m-am simțit în siguranță în brațele tatălui meu.

M-a lăsat cu o asistentă și a plecat să se spele pe mâini pentru operație. Asistenta a început să mă pregătească, dar, cum a scos un ac, am început să plâng. Îl vedeam pe tata la celălalt capăt al holului și i-am zis asistentei: „Te rog, lasă-l pe tati să facă asta.” Ea a mers și l-a chemat pe tata. El s-a oprit imediat din ce făcea și a venit și mi-a fixat acul în braț. Nu am plâns și nici nu m-am zvârcolit. Știam că tata mă iubește și va fi cu mine chiar dacă m-ar durea. Deși nu putea să mă ferească de durere, el a stat lângă mine.

Acum, ca adult, am o apreciere enormă pentru ceea ce mi-au oferit părinții: dragoste pentru Dumnezeu și convingerea că Dumnezeu este dragoste. Nu încape nicio urmă de îndoială că dragostea pe care I-o port lui Dumnezeu și dedicarea mea fermă de a rămâne într-o relație salvatoare și plină de iubire cu El au fost profund influențate de viața evlavioasă a părinților mei și de dragostea lor necondiționată. Aceasta m-a ajutat să trec prin încercările pe care viața le aduce în mod inevitabil: boală, moartea celor dragi, pierderea unor bunuri materiale sau a unei poziții sociale, eșecuri și căderi. Orice amenințare ar fi, știu că mă aflu în brațele pline de dragoste ale Tatălui ceresc.

Dacă ne dorim ca și copiii noștri să știe că Dumnezeu este dragoste, atunci trebuie ca în primul rând noi să Îl iubim pe Domnul. Nu le putem oferi copiilor decât ceea ce avem. Dacă ei ne observă relația cu Tatăl ceresc, dovedită prin viața noastră de rugăciune și timpul petrecut în prezența Cuvântului lui Dumnezeu, le vom demonstra că și ei pot avea încredere în iubirea necondiționată a lui Dumnezeu.

Tată, Te rog, împlinește făgăduința pe care ai făcut-o și dă-mi dragoste, astfel încât să le arăt copiilor mei că pot avea încredere în Tine! Ajută-i să-și consolideze dragostea pentru Tine, așa cum vor vedea și dragostea mea pentru Tine dezvoltându-se!

autor: Marilyn Armayor


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.