PLANURILE BUNE ALE LUI DUMNEZEU


„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.”
Ieremia 29:11

Ascultă ediția audio aici.

Când soțul meu a acceptat un nou post la locul de muncă, în celălalt capăt al țării, aveam emoții în legătură cu felul în care mutarea ne-ar afecta copiii. Cum s-ar simți ei să fie luați de lângă prietenii lor, de la școala lor și de la singurul „acasă” pe care îl știau? Ar fi în stare să se adapteze la locuri total diferite? Cum le-am putea explica faptul că Dumnezeu dorește să ne mutăm?

Ne-am făcut multe griji și am făcut tot felul de presupuneri. Și eu, și soțul meu ne mutaserăm împreună cu familiile noastre dintr-un capăt în altul al țării când eram copii. Nu ne-am adaptat prea bine, iar amintirile acelei traume ieșeau acum la suprafață. Făceam cumva o mare greșeală?

Cu toate acestea, Dumnezeu era chiar acolo cu noi, amintindu-ne amândurora că El pusese planul în mișcare. Nu lucram prin prisma propriei noastre înțelepciuni, ci din porunca lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu organizase mutarea spre beneficiul nostru, atunci de ce ne îngrijoram pentru copii? Nu îi iubea Dumnezeu de o infinitate de ori mai mult decât ne puteam imagina? De ce ne-ar face Tatăl nostru iubitor să prosperăm, cu prețul fericirii copiilor noștri? Am decis să ne închidem urechile la încercările Satanei de a ne face să ne îndoim de Dumnezeu și am tras amândoi aer în piept.

Nu vom zice că a fost ușoară mutarea; ne mutam în celălalt capăt al țării, până la urmă. Totuși a fost de departe mai bine decât ne-am imaginat. Copiii au devenit din ce în ce mai entuziasmați să-și vadă noua casă și noua școală. Iar de fiecare dată când își exprimau îngrijorarea despre lăsarea în urmă a prietenilor, le-am reamintit cât de iubiți erau de Dumnezeu și că El avea lucruri frumoase pregătite pentru ei.

Acesta este unul dintre marile adevăruri. Iubirea ce le-o poartă Dumnezeu copiilor noștri depășește capacitatea noastră de înțelegere. Și, dacă ne iubește așa de mult, atunci are sens că putem avea încredere în El că, atunci când ne cere să avansăm în credință, El Se îngrijește și de interesele copiilor noștri.

Îți mulțumesc, Doamne, că Tu ești un Dumnezeu ale cărui planuri sunt perfecte! Îți mulțumesc, Doamne, că planurile Tale cu noi sunt bune și că vei avea în vedere nevoile copiilor noștri, așa cum faci și cu nevoile noastre!

autor: Asheley Woodruff


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.