INVESTIM ÎN VEȘNICIE


Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.
2 Corinteni 3:18

Ascultă ediția audio aici.

De-a lungul vremii, s-a scris mult despre educație, gândurile și experiențele marilor gânditori ducând la experimente educaționale cu rezultate care au marcat lumea noastră. Este destul să privim societatea postmodernă ca să observăm că rezultatul acestor experimente educaționale se îndepărtează din ce în ce mai mult chiar și de cel mai modest model de educație pe care oricare dintre noi l-am putea avea. Și, odată cu trecerea timpului, ne dăm seama unde ar fi fost omenirea astăzi dacă ar fi luat în considerare Cuvântul lui Dumnezeu: „Cea mai bună educație care poate fi dată copiilor și tinerilor este aceea care conduce, într-o relație foarte strânsă, către viața veșnică” (Principiile fundamentale ale educației creștine, p. 231).

Și pentru ca lucrurile să fie și mai clare, în cartea Educație, la pagina 14 ni se arată care este sursa acestei educații și cum anume se poate realiza: „Toată cunoașterea adevărată și reala dezvoltare își au sursa în cunoașterea lui Dumnezeu. Această cunoaștere se face simțită ori încotro ne-am întoarce, în domeniul fizic, mintal și spiritual… Mintea omului este adusă în comuniune cu mintea lui Dumnezeu; finitul, cu Infinitul. Efectul unei asemenea comuniuni asupra trupului, minții și sufletului este dincolo de tot ceea ce se poate estima. În această comuniune se găsește cea mai înaltă educație. Este metoda de dezvoltare care Îi aparține lui Dumnezeu.”

Îndemnați copiii și tinerii să privească în fiecare zi slava Domnului! Lăsați ca mintea copiilor, a tinerilor și a voastră să ia contact cu mintea lui Dumnezeu pentru a simți aroma veșniciei! Admirați în fiecare zi frumusețea Lui, în Scripturi. Exprimați entuziasmul sufletului în rugăciune! Astfel, vor țâșni râuri de putere, de cunoștință, de viață care se vor manifesta pe toate planurile. Faceți ca slava lui Dumnezeu să se vadă oriunde ați privi și faceți astfel din fiecare loc un loc al slavei lui Dumnezeu. Sunteți pregătiți să începeți acum veșnicia?

autor: Amona Iordache


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.