TIMPUL – UN SEMN AL APRECIERII


Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui.
Eclesiastul 3:1

Ascultă ediția audio aici.

Cred că fiecare dintre noi am descoperit deja că, dacă nu planificăm lucrurile, tirania „lucrurilor de făcut” ne distruge cele mai bune intenții. Mai ales atunci când vorbim despre timpul petrecut cu familia. Dacă fiecare am avea ca prioritate un timp pentru familia noastră și împreună am stabili unele lucruri în calendarul nostru comun, atunci ar putea fi evitate unele conflicte și am fi distrași mai greu de la a petrece timp unii cu alții.

În fiecare săptămână ar trebui să stabilim calendarul comun – evenimente sociale, activități ale copiilor, lucruri de făcut peste program etc. Beneficiul este imediat. În primul rând, suntem mai puțin iritați, ceea ce înseamnă mai puțină stare conflictuală.

După stabilirea lucrurilor urgente în calendar, putem elimina acele activități mai puțin importante și putem adăuga ceea ce ni se pare amândurora important. Un lucru important de ținut cont este că niciunul dintre soți nu trebuie să stabilească o activitate care îi va afecta pe ambii fără o discuție anterioară împreună.

Atunci când vom reuși să ținem sub control mai bine calendarul activităților noastre și vom adăuga activități plăcute de petrecut împreună, vom ajunge și la discuții despre stabilirea de ținte pentru viitor. Beneficiile sunt evidente – aprecierile și cuvintele amabile apar mult mai frecvent.

Timpul este una din cele mai importante și prețioase resurse la dispoziția noastră și modul în care îl folosim reprezintă un aspect important cu privire la prioritățile vieții noastre. Și prioritățile sunt: timp cu Dumnezeu, timp unul cu celălalt, timp pentru familie, apoi timp pentru alte lucruri.

Stabilește-ți prioritățile bine! Chiar dacă toate lucrurile își au vremea lor, unele lucruri pot fi lăsate nefăcute! În niciun caz Dumnezeu sau familia ta!

autor: Marius Andrei


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.