EL ALUNGĂ NORII ȘI ADUCE SENINUL


Știu că Tu poți totul și că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale.
Iov 42:2

Ascultă ediția audio aici.

Finalul de an se apropia. Eram bucuroasă că direcțiunea aprobase să susținem serbarea în curtea grădiniței, care în iunie este ca un colț de rai: covor verde de iarbă, trandafiri înfloriți, copaci care țin umbră. În dimineața zilei când urma să avem serbarea, Duhul lui Dumnezeu m-a trezit devreme. În timp ce încă nu se luminase de ziuă, eu mă rugam în patul meu. Ceva îmi spunea că urma să trăiesc o zi deosebită.

Textul biblic din acea dimineață mi-a atras atenția și mi-a dat încredere că urma să fie o zi binecuvântată într-un mod special. „Știu că Tu poți totul și că nimic nu poate sta împotriva planurilor Tale.”

Am pornit spre grădiniță. Afară, cerul se acoperise de nori și vântul începuse să sufle cu putere. Administratorul grădiniței știa că urma să desfășor serbarea și, văzând vremea de afară, mă privea cu îngrijorare și căuta să mă încurajeze: „Va fi bine!” Când a sosit colega mea pentru a face schimbul de tură, m-a întrebat îngrijorată: „Vom ține serbarea în curtea grădiniței? Afară bate vântul puternic!” I-am spus: „Da. Cu ajutorul Domnului, vom ține serbarea în curtea grădiniței.”

La ora 17 urma să înceapă serbarea. Timpul a trecut repede. Întreaga zi m-am rugat ca Domnul să călăuzească lucrurile și totul să fie spre slava Sa. La ora 16 am început să așezăm scăunelele și mesele. Colegele mă întrebau cu îngrijorare dacă mai ținem serbarea afară, pentru că vântul se întețea și cerul se acoperise tot mai mult cu nori negri. Am răspuns: „Da, ne rugăm Domnului să o putem ține în curte.”

La 16:30 s-a pornit o ploaie puternică. Pe grupul de WhatsApp, părinții întrebau: „Se mai ține serbarea? Uitați, afară plouă!” Le-am răspuns: „Veniți! Ne rugăm Domnului. El poate opri ploaia.”

La ora 17:00, când trebuia să înceapă serbarea, ploaia s-a oprit. Un sentiment de bucurie și de recunoștință față de Dumnezeu îmi inunda sufletul. Părinții mi s-au alăturat în a șterge scăunelele. Un părinte m-a întrebat: „Cu ce pot să vă ajut?” I-am răspuns: „Faceți vă rog o poză, ca să ne reamintim de această minune.”

A fost o nouă ocazie în care colectivul grădiniței, copiii grupei, părinții acestora și ceilalți invitați la serbare au văzut puterea lui Dumnezeu.

autor: Marina Gavriș


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.