GPS-UL LUI DUMNEZEU


Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.
Proverbele 3:5,6

Ascultă ediția audio aici.

Încă de mic copil am învățat că Dumnezeu are un plan. El a trasat harta vieții mele, iar dacă eu Îi urmez indicațiile, mă va duce acolo unde dorește să ajung. Niciodată nu m-am îndoit că Dumnezeu nu ar avea un plan; dar ce se întâmplă dacă virez într-o direcție greșită? Ce se întâmplă dacă refuz să-I ascult îndrumarea dintr-o intersecție importantă? Înseamnă că am desființat pentru totdeauna planul lui Dumnezeu în legătură cu viața mea?

Acum câțiva ani mergeam cu o prietenă cu mașina ei, care avea sistem GPS la bord. Acest echipament ne spunea unde să virăm, dar noi am crezut că știm un drum mai bun, așa că i-am ignorat comenzile vocale. De fiecare dată, vocea spunea „reconfigurare traseu”, iar un moment mai târziu primeam noi instrucțiuni de urmat. Nu a durat mult până ne-am pierdut total. În final, decizând să ascultăm de GPS, am ajuns la destinație, dar ne-a luat un timp aproape dublu decât dacă am fi urmat indicațiile de la început.

Virajele greșite făcute în viață m-au lăsat cu senzația că am devenit prea greu de folosit de Dumnezeu. Fiecare viraj greșit m-a dus mai departe de El și de tot ce avea pregătit pentru mine. Când am strigat la Dumnezeu, El a făcut ceva minunat pentru mine. A început să-mi reconfigureze traseul. Când mă gândesc înapoi la acel moment, observ că El îmi recalcula ruta în fiecare clipă, doar că eu nu eram dispusă să ascult de instrucțiunile Lui. Dumnezeu mi-a oferit din nou un scop, o direcție și o speranță în viață.

Încă mai virez în direcții greșite, dar Dumnezeu niciodată nu a eșuat în a-mi reconfigura ruta înapoi spre El. Îmi doresc să rămân sub călăuzirea Lui pentru toată viața, pentru că acesta este singurul loc unde pot avea parte de bucurie, speranță, pace și iubire pură și necondiționată. El rămâne loial pe vecie. El nu Se va opri niciodată din a ne reconfigura traseul. Trebuie doar să ne pornim GPS-ul spiritual și să-I urmăm indicațiile.

Doamne, Îți mulțumesc pentru mila Ta nemărginită! Vreau să fac din dorința Ta destinația mea. Te rog să-mi recalculezi traiectoria mereu, până mă va conduce direct la Tine!

autor: Andrea Michelle Wood


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.