MODURI DE ABORDARE


Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei, și omul și nevasta lui s-au ascuns de Fața Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină. Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om și i-a zis: „Unde ești?”
Geneza 3:8,9

Ascultă ediția audio aici.

Cuplul perfect era în ape tulburi. Cei doi nu ascultaseră și ignoraseră avertizarea cu privire la consecințele cumplite dacă mănâncă acel fruct strălucitor din pomul cunoștinței binelui și răului. Și acum, pe deasupra, nu voiau nici să recunoască, așa că s-au ascuns cât de departe au putut. Ce să facă Părintele divin?

Care a fost abordarea Divinității? La început, Dumnezeu a întrebat: „Unde sunteți?” Bineînțeles, nu pentru că El avea nevoie de vreo informație pentru a-i putea găsi, Dumnezeu fiind atotștiutor. Apoi, o altă întrebare: „Nu cumva ai mâncat din pomul din care îți poruncisem să nu mănânci?” (vers. 11). Bineînțeles că știa răspunsul și la această întrebare. În dorința de a avea un dialog cu copiii Săi neascultători, El a arătat cât de interesat era de păstrarea relației cu ei. Apoi, când lucrurile au fost aduse la lumină, care a fost reacția lui Dumnezeu? I-a mustrat El pentru păcatul lor? Fantastic, răspunsul este că nu. Nici mânie, nici ceartă, nici încruntare, nici ton dur sau lipsit de răbdare.

Dar – te întrebi – S-a ocupat de faptul că fusese comis un păcat? Da, S-a ocupat, într-un mod blând și ferm.

Adam și Eva au trebuit să plece din casa lor și să moară într-o bună zi. Probabil că au plâns la gândul acestor consecințe atât de crude, dar Tatăl nostru cel iubitor nu i-a lăsat fără speranță. Va veni un Mântuitor. Acolo se afla promisiunea redobândirii vieții veșnice.

Să ne gândim un moment: contează modul de abordare? Aș spune că da. Creează o diferență enormă. Chiar și noi, ca adulți, apreciem atunci când cineva folosește o metodă blândă și plăcută de a ne aborda și ne oferă speranță chiar și atunci când nu ne surâd deloc cuvintele pe care ni le adresează. Cu atât mai mult copiii… Privind la modul lui Dumnezeu de a Se raporta la mine, o păcătoasă, Îi mulțumesc din tot sufletul!

Dragă Părinte, ajută-mă să-mi iau timp astăzi să pun întrebări și să nu mă încrunt sau să cert! Ajută-mă să le ofer copiilor mei experiența de a suferi consecințele adecvate lor și faptelor lor, în timp ce voi transmite speranță, nu mânie!

autor: Heather Krick


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.