CE FACI ATUNCI CÂND EȘTI „DOCTORUL LUCA”?


Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul spre slava lui Dumnezeu.
1 Corinteni 10:31

Ascultă ediția audio aici.

Era o zi de practică obișnuită pentru elevii Școlii Postliceale Sanitare ,,Doctor Luca”, Cernica. S-au prezentat la vestiar la ora stabilită, au îmbrăcat uniforma de spital, de care și-au agățat ecusoanele care arată identitatea fiecăruia, și au urcat treptele în grabă, fiindcă voiau să se implice în activitățile de dimineață: predare-preluare serviciu, recoltări de analize, pansamente, administrare de medicamente. Se obișnuiseră să facă echipă cu personalul secției și obținuseră încrederea acestuia. Fiecare și-a luat sarcinile în primire și, cu simțul datoriei, a trecut la îndeplinirea lor.

Printre ei era un tânăr hotărât care a depășit prejudecățile și a avut curajul să intre „pe teritoriul” bisericii adventiste aflate în comuna lui și s-a înscris să învețe ,,la adventiști”, cum spuneau cunoscuții. Aici a descoperit semnificația numelui școlii și a învățat niște piese muzicale pe care el, cântăreț de strană, nu le mai auzise.

Și-a pus și el ecusonul, ca toți ceilalți, și a intrat în secție. A fost repartizat să administreze medicamentele într-un salon în care era internată o cunoștință a doamnei asistente. Plin de responsabilitate și fericit că a primit o asemenea misiune, și-a pregătit materialele și s-a concentrat să urmeze procedura cu minuțiozitate. Numai că… de emoție sau din alte cauze, a terminat de injectat cam repede.

Întrebată de asistentă, pacienta a spus: ,,Lucrează bine domnul doctor Luca, numai că se cam grăbește.” Au râs cu toții și l-au felicitat pentru noua lui titulatură. Însă el a privit ecusonul, numele lui era lângă al „Doctorului Luca”, și a înțeles că identitatea lui se contopește cu a instituției pe care o reprezintă. A decis atunci că va face cinste numelui pe care îl poartă pe ecuson alături de numele lui.

Tu cum vei da cinste azi Numelui pe care îl porți?

autor: Ramona Costea


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.