FII UN ÎMPLINITOR DE VISURI!


Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie ca să dea har celor ce-l aud.
Efeseni 4:29

Ascultă ediția audio aici.

  

Ca dascăl, trec prin fața ta atâtea suflete, cu atâtea gânduri și aspirații mai mult sau mai puțin realizabile. Fiecare copil visează, iar tu poți face parte din visul lui. Unii copii renunță la visuri sau pur și simplu acestea le sunt furate de diferite situații din viață.

Îmi place foarte mult povestea unui prieten de familie. Își aducea aminte de anii de gimnaziu, când din cauza unui scris indescifrabil era des apostrofat de către profesori, dar mai ales de către profesorul de istorie. Într-o zi, luându-i caietul la control, i-a zis: „Daniel, ce-ai scris aici? Nu înțeleg niciun cuvânt!” Daniel ia caietul și citește ce scrisese cu mâna lui. Profesorul îi spune apoi: „Și dacă te faci cioban, tot trebuie să înțelegi când scrii oile!”

Timpul a trecut cu repeziciune, iar după vreo 15-16 ani, Daniel, un asistent medical respectat, intrând în salon, observă printre pacienți o față cunoscută. Cu siguranță ți-ai dat seama: era chiar profesorul de istorie, care, cu lacrimi în ochi, i-a zis: „Daniel, iartă-mă! Poate că nu am crezut în tine atunci! Poate că nu te-am încurajat cât de mult aș fi putut să o fac, ca dascăl… Iar astăzi tu ai grijă de mine!”

Privind un copil, poate nu vezi calități extraordinare care să-ți sară în ochi, dar încearcă să vezi în el ce poate deveni. Cu siguranță vei descoperi lucruri extraordinare!

Fii parte din visul unui copil!

autor: Alina Mogheri


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.