PRINȚUL EMANUEL


El nu va slăbi, nici nu Se va lăsa, până va așeza dreptatea pe pământ; și ostroavele vor nădăjdui în Legea Lui.
Isaia 42:4

Ascultă ediția audio aici.

Biserica ce se va dovedi de succes în slujba Maestrului trebuie să fie energică. Membrii ei nu trebuie să permită ca interesul lor în ce privește lucrarea să fie unul lent. Inteligențele cerești sunt gata să coopereze cu elementele umane pentru a zori înaintarea lucrării. Oricât ar costa, duceți bătălia până la porțile vrăjmașului, luați cu asalt întreaga cetate! Nu vă lăsați descurajați și nici nu slăbiți lupta! Autoritatea lui Hristos este supremă. Puterea Lui este invincibilă. Prin Duhul Sfânt, Domnul lucrează cu elementele umane. „Căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociți: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia și prinșilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului și o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toți cei întristați; să dau celor întristați din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenușă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiți terebinți ai neprihănirii, un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui” (Isaia 61:1-3). Soarele neprihănirii a răsărit. Hristos dorește să îl îmbrace pe poporul Său cu hainele mântuirii. „El nu va slăbi, nici nu Se va lăsa, până va așeza dreptatea pe pământ; și ostroavele vor nădăjdui în Legea Lui” (Isaia 42:4). „Neamuri vor umbla în lumina ta și împărați în strălucirea razelor tale” (Isaia 60:3).

Domnul dorește ca niciunul dintre luptătorii crucii să nu rămână în neștiință și întuneric. El ne cheamă să ne ridicăm mult deasupra lumii, ca să ne poată arăta marea confederație a răului care este în dispozitiv de luptă împotriva noastră. El ne va aduce aminte că „noi n-avem de luptat împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești” (Efeseni 6:12). El ne asigură că aceia care sunt angajați în această luptă se află sub comanda „Căpeteniei oștirilor Domnului” și că îngerii cerului sunt alături de ei în luptele lor pentru „coroana care nu se veștejește niciodată”. Să ne aliniem sub steagul Prințului Emanuel și, în Numele și în puterea lui Isus Hristos, să ducem lupta până la sfârșit. (Bible Training School, 1 iunie 1911)

Cum mă simt știind că poporul lui Dumnezeu lucrează pentru cei pierduți și întreg cerul este lângă noi în timp ce ducem lupta până la sfârșit?


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.