AUTOR AL LEGILOR SĂNĂTĂȚII


Ah, Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile și pământul cu puterea Ta cea mare și cu brațul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta!
Ieremia 32:17

Ascultă ediția audio aici.

Sănătatea constituie o binecuvântare a cărei valoare este apreciată de puțini oameni, totuși de ea depinde într-o mare măsură eficiența capacităților noastre mintale și fizice. Impulsurile și patimile noastre provin din trup, care trebuie păstrat în cea mai bună condiție fizică și sub cea mai curată influență spirituală, astfel încât talentele noastre să poată fi folosite cel mai eficient.

Orice slăbește puterile fizice slăbește și mintea și o face mai puțin capabilă să deosebească binele de rău. Devenim mai puțin capabili să alegem binele și avem mai puțină putere de voință să facem ce știm că este corect.

Folosirea greșită a puterilor fizice scurtează timpul în care viața noastră poate fi folosită pentru slava lui Dumnezeu și ne face incapabili să aducem la îndeplinire lucrarea pe care ne-a încredințat-o Dumnezeu. Prin faptul că ne îngăduim să ne formăm niște obiceiuri greșite, prin mersul la culcare la ore târzii și satisfacerea poftei în dauna sănătății, noi punem bazele debilității, slăbiciunii. Prin neglijarea exercițiului fizic, prin suprasolicitarea minții sau a corpului ne dezechilibrăm sistemul nervos. Cei care își scurtează astfel viața și, prin desconsiderarea legilor naturii, se fac singuri inapți pentru slujire sunt vinovați de jaf față de Dumnezeu. De asemenea, îi jefuiesc și pe semenii lor. Șansa de a fi o binecuvântare pentru alții – însăși misiunea pentru care Dumnezeu i-a trimis în lume – este micșorată ca urmare a propriilor lor acțiuni. Și ajung incapabili să facă chiar până și ceea ce ar fi putut realiza într-o perioadă de timp mai scurtă. Dacă prin obiceiurile noastre dăunătoare lipsim lumea de binele de care ar fi putut să beneficieze, Domnul ne consideră vinovați.

Călcarea legilor sănătății este o călcare a Legii morale, deoarece Dumnezeu este categoric Autorul legilor sănătății, cât și al Legii morale. Legea este scrisă cu propriul Său deget pe fiecare nerv, pe fiecare mușchi, pe fiecare capacitate cu care a fost înzestrat omul. Și fiecare abuz asupra oricărei părți a organismului nostru este o încălcare a acestei legi.

Toți oamenii trebuie să aibă o cunoaștere informată asupra structurii organismului uman, ca să-și poată păstra trupul în condiția necesară pentru îndeplinirea lucrării lui Dumnezeu. (Parabolele Domnului Hristos, pp. 346–348)

L-am jefuit eu pe Dumnezeu, făcându-L nefolositor, prin faptul că mi-am neglijat templul trupului meu? Ce obicei sănătos trebuie să adopt chiar astăzi?


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.