CONDUCĂTORUL CERULUI


S-a dezbrăcat pe Sine Însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.
Filipeni 2:7

Ascultă ediția audio aici.

Hristos a fost singurul om fără păcat care a locuit vreodată pe pământ, cu toate că aproape treizeci de ani El a trăit printre locuitorii depravați din Nazaret. Faptul acesta este o mustrare pentru aceia care consideră că, pentru a trăi o viață curată, depind de loc, de avere sau de prosperitate. Ispita, sărăcia și greutățile sunt adevărata disciplină necesară pentru dezvoltarea curăției și tăriei de caracter.

Isus a trăit într-o casă țărănească și Şi-a îndeplinit conștiincios și cu voie bună partea în purtarea poverilor familiei. El fusese Conducătorul cerului și îngerii se desfătaseră în împlinirea cuvântului Său; acum, El era un muncitor harnic, un fiu ascultător și iubitor. El a deprins o meserie și lucra cu propriile mâini în atelierul de dulgherie, împreună cu Iosif. În îmbrăcămintea simplă a unui muncitor obișnuit, El parcurgea străzile târgușorului spre locul Său de muncă și înapoi. Nu Și-a folosit puterea divină pentru a-Şi micșora poverile sau pentru a-Şi ușura truda.

În timp ce muncea ca mic copil și apoi ca tânăr, mintea și corpul I se dezvoltau. El nu Şi-a folosit puterile fizice nechibzuit, ci în așa fel încât să le mențină sănătoase, pentru a putea face cea mai bună lucrare în orice privință. El nu voia să fie imperfect nici chiar în mânuirea uneltelor. Era desăvârșit atât ca muncitor, cât și în caracter. Prin exemplul Său ne-a învățat că avem datoria să fim harnici, că trebuie să ne facem datoria cu precizie și perfecțiune și că o astfel de lucrare este onorabilă. Exercițiul care deprinde mâinile să fie folositoare și care îi formează pe tineri să-și ducă partea din poverile vieții generează putere fizică și dezvoltă fiecare capacitate. Toți oamenii trebuie să găsească ceva de făcut care să fie de folos pentru ei înșiși și de ajutor pentru alții. Dumnezeu a stabilit munca pentru a fi o binecuvântare și numai muncitorul harnic găsește adevărata glorie și bucurie a vieții. Copiii și tinerii care își îndeplinesc partea cu bucurie, contribuind la purtarea poverilor de către tată și mamă, se bucură de aprobarea lui Dumnezeu, care le oferă o asigurare plină de iubire. Astfel de copii vor intra în viață ca membri folositori ai societății. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, p. 72)

Dacă Isus, Conducătorul cerului, a fost dispus să devină om, să-Și sacrifice viața pentru omenirea căzută și să ne ofere un exemplu atât în caracter, cât și în comportament, la ce aș vrea să renunț astăzi pentru El?


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.