COMANDANT AL SALVĂRII NOASTRE


Întăriți-vă și îmbărbătați-vă! Nu vă temeți și nu vă înspăimântați de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa.
Deuteronomul 31:6

Ascultă ediția audio aici.

Am văzut în viziune două armate aflate într-o încleștare teribilă. Una dintre armate avea în frunte steagurile care purtau emblema lumii, cealaltă se afla sub steagul pătat de sânge al prințului Emanuel. Steag după steag era abandonat în țărână, în timp ce companie după companie din armata Domnului se unea cu dușmanul, și trib după trib din rândurile vrăjmașului se alătura poporului păzitor al poruncilor lui Dumnezeu. Un înger zburând prin mijlocul cerului punea steagul lui Emanuel în mâna multora, în timp ce un general puternic striga cu voce răsunătoare: „Intrați în rânduri! Cei care sunt credincioși poruncilor lui Dumnezeu și mărturiei lui Hristos să-și ocupe pozițiile chiar acum! Ieșiți din mijlocul lor, nu vă atingeți de nimic necurat și Eu vă voi primi și voi fi ca un Tată pentru voi și Îmi veți fi fii și fiice! Faceți loc pentru toți care doresc să vină în ajutorul Domnului, în ajutorul Domnului împotriva celor puternici!”

Bătălia era dezlănțuită. Victoria era când de o parte, când de cealaltă. Acum soldații crucii dădeau înapoi „ca atunci când leșină un purtător de steag” (Isaia 10:18, BTF). Dar aparenta lor retragere nu era decât pentru a dobândi o poziție mai avantajoasă. Se auzeau strigăte de bucurie. A izbucnit un cântec de laudă la adresa lui Dumnezeu și vocile îngerilor s-au unit în acest imn, în timp ce soldații lui Hristos înfigeau steagul Lui pe zidurile fortăreței ocupate până atunci de vrăjmaș. Comandantul salvării noastre era la cârma luptei și le trimitea întăriri soldaților Săi. Puterea Sa era în plină desfășurare de forță, încurajându-i să ducă lupta până la porți. El îi învăța lucruri extraordinare în neprihănire, în timp ce îi conducea pas cu pas spre victorie.

În sfârșit, lupta a fost câștigată. Armata condusă de steagul cu inscripția: „Po­run­cile lui Dumnezeu și credința lui Isus” a triumfat glorios. Soldații lui Hristos erau la porți și cu bucurie cetatea și-a primit Împăratul. Împărăția păcii, a bucuriei și a neprihănirii veșnice a fost întemeiată. (Christian Experienceand Teachings of Ellen G. White, pp. 228, 229)

Cum mă simt știind că Isus mă conduce în lupta cu vrăjmașul sufletului meu? Cum pot face ca eforturile Sale în folosul meu să devină eficiente?


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.