Rugăciunea specială a lui Isus


„Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine și Eu, în Tine, ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Ioan 17:21)

Ascultă ediția audio aici.

Până în 1991, Africa de Sud trecuse printr-o perioadă de opresiune: apartheidul – o politică de discriminare rasială ce impunea ca negrii să trăiască separați de albi, fără drepturi politice, economice sau educaționale. Eliberat din închisoare după 27 de ani de detenție, Nelson Mandela a devenit președintele Congresului Național African. Acesta a condus negocierile cu președintele Klerk pentru abolirea politicii de apartheid și organizarea de alegeri universale. În anul 1994, în urma victoriei partidului său, s-a format un guvern de uniune națională.

Cu ocazia Cupei Mondiale găzduite de Africa de Sud în anul 1995, președintele Nelson Mandela s-a implicat apoi personal în organizarea și motivarea echipei naționale de rugby, simțind că echipa poate face marea performanță, ceea ce urma să ducă la unitate națională și la rezolvarea problemelor rasiale. Așa că și-a îndemnat conaționalii de toate culorile să susțină echipa națională, alcătuită predominant din jucători albi. Miracolul s-a produs: Nelson Mandela i-a înmânat Cupa Mondială lui François Pienaar, căpitanul alb al echipei Africii de Sud, după finala câștigată împotriva Noii Zeelande. A fost un moment important al reconcilierii dintre populația majoritară și minoritatea albă din Africa de Sud.

Segregație… Reconciliere… Vedem singuri cum păcatul separă, ridică ziduri, dar Isus Hristos este singurul care le poate demola! El face marea reconciliere între oameni și între om și Dumnezeu. Simți că nu poți găsi calea de împăcare în familie? Ți se pare că s-au format diferențe și distanțe prea mari între tine și partenerul de viață, între tine și adolescentul tău? Vino la Hristos, și El îți va uni din nou casa, familia! Când oamenii au strigat la El, Isus a unit națiuni separate de secole… Doar El poate face această minune și în casa ta!

Doamne, ajută-mă să fiu un om al păcii și lasă Tu pacea ta în familii și în biserică! Avem atât de multă nevoie de ea!

Provocare:

Care crezi că sunt cele mai mari obstacole în calea unității din familia și biserica ta? Propune-ți să pui deoparte o zi de post pentru a vorbi cu Dumnezeu despre ele!

Ovidiu Băluță
Conferința OlteniaCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.