Împreună înainte


„«Fiule», a răspuns Avraam, «Dumnezeu Însuși va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.» Și au mers amândoi împreună înainte.” (Geneza 22:8)

Ascultă ediția audio aici.

Istoria jertfirii lui Isaac este una dintre cele mai cutremurătoare, dar și cele mai sensibile descrieri ale unui eveniment biblic. Tatăl și fiul merg împreună spre necunoscut. Niciunul nu își depășește limitele de a ști ce și cum va fi…, dar merg împreună. Fiul duce lemnele, iar tatăl, focul și pumnalul. „Și au mers amândoi împreună înainte.” Întrebarea fiului răscolește frământările tatălui: „Atunci Isaac, vorbind cu tatăl său, Avraam, a zis: «Tată!» «Ce este, fiule?», i-a răspuns el. Isaac a zis din nou: «Iată focul și lemnele, dar unde este mielul pentru arderea-de-tot?» «Fiule», a răspuns Avraam, «Dumnezeu Însuși va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.» Și au mers amândoi împreună înainte” (Geneza 22:7,8; sublinierea noastră, I. S.).

Nu ne este redat dialogul de pe munte dintre cei doi. Textul este simplu, deși descrie un eveniment incredibil, ca și când toate se petreceau de la sine, în mod normal, fără a se remarca ceva în mod special. De ce? Pentru că cei doi au mers împreună înainte în încredere, iubire, relație tată-fiu și mai ales cu credință în Acela care a purtat de grijă.

De ce astăzi se face atâta caz de conflictul dintre generații? Oare nu dorește Dumnezeu ca tinerii să beneficieze de experiența, înțelepciunea și credința celor mai în vârstă? Oare nu se bucură bătrânii de elanul, puterea și curajul tinerilor? Avraam și Isaac pot fi un model pentru toți.

Să ne reevaluăm relația cu părinții… sau cu tinerii. Cu toții avem locul nostru în minunatul plan al lui Dumnezeu pentru lucrarea încredințată fiecăruia la timpul potrivit. Sprijinul reciproc, rugăciunea unora pentru ceilalți și iubirea sunt de neprețuit în aceste vremuri de apus al istoriei.

Dacă mai ai un părinte sau dacă ești părinte și ai un copil, mergeți împreună înainte chiar de astăzi, și veți trece cu bine prin cele mai complicate, dar și cele mai frumoase experiențe alături de Isus!

Doamne, ajută-ne să împlinim rugăciunea Ta pentru unitate în familiile noastre!

Provocare:

Dacă sunt în viață, roagă-te astăzi în mod special pentru părinții tăi! Dacă nu mai sunt, gândește-te la sfaturile lor! Este ceva ce încă nu ai pus în practică?

Iosif Suciu
Conferința Transilvania de Sud



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.