Educația înseamnă mântuire


„Funia împletită în trei nu se rupe ușor.” (Eclesiastul 4:12)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 1906, Arthur Carscallen a plecat ca misionar în Kenya. Stabilit în provincia Nyanza, într-o zonă de conflict între triburi, s-a străduit ani de zile fără niciun rezultat să planteze o biserică. Schimbând tactica misionară, a decis să înființeze o școală pentru copii. A fost prima școală adventistă din Kenya – Colegiul Kamagambo de astăzi, ce s-a dovedit a fi un motor pentru creșterea bisericii de acolo. În 2015, în Kenya erau 55 de școli primare, 36 de școli gimnaziale, două universități și un număr de 866 296 de membri.

Acești misionari adventiști au înțeles că lupta de astăzi se dă pentru generația tânără. Au înțeles că educația nu este ceva ce are loc la periferia istoriei umane, ci ea se află chiar în centrul marii lupte. Au înțeles că cei care controlează educația au puterea de a modela viitorul. Tocmai de aceea, Hristos a făcut din instruirea celor doisprezece apostoli punctul central al misiunii Sale.

Educația adventistă înseamnă pregătirea tinerilor pentru o viață de succes, „este dezvoltarea armonioasă a puterilor fizice, mentale și spirituale” (Ed, p. 11). Este o lucrare de răscumpărare, un efort constant de a-i ajuta pe elevi să vină într-o relație mântuitoare cu Hristos. Iar școala este un centru de excelență, este locul unde părinții, profesorii și pastorii, ca agenți ai lui Dumnezeu, își dau mâinile în lupta pentru sufletele generației viitoare, este locul unde se demonstrează pe viu că „funia împletită în trei nu se rupe ușor” (Eclesiastul 4:12).

A venit timpul să investim mult mai mult în acest domeniu, părinți, profesori, pastori și membri, la nivel local și național, să investim bani, timp și talente, să ne investim pe noi înșine, pentru a împlini dorința lui Hristos: „Duceți-vă […] și învățați-i” (Matei 28:19,20).

Doamne, ai grijă de școlile bisericii, de cei ce le conduc și de elevii care învață acolo! Fă ca planul Tău să se împlinească prin ele!

Provocare:

Fă-ți un plan de a susține un proiect de educație al bisericii!

Ciprian Ciurea
Conferința OlteniaCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.