O singură variantă


„Căci Eu îl cunosc și știu că are să poruncească fiilor lui și casei lui după el să țină Calea Domnului, făcând ce este drept și bine.” (Geneza 18:19)

Ascultă ediția audio aici.

Dacă Dumnezeu ar fi lângă tine acum, ce crezi că ar spune despre tine? Dacă ai copii, ar fi cuvintele lui Dumnezeu spuse în dreptul tău identice cu cele spuse în dreptul lui Avraam?

Dintre toate examenele vieții, întâlnirea cu Creatorul va fi cel mai important dintre toate. Poate de aceea Dumnezeu a simplificat drumul nostru spre El. Contrar relativismului și spiritului tolerant al societății de astăzi, viitorul omului temător de Dumnezeu nu se întrevede decât pe „Calea Domnului”. Expresia biblică nu le aparține teologilor și nici nu face parte din arsenalul universitar. Este afirmația directă a lui Dumnezeu. Sună cam exclusivist. Nici gând de împărțire a posibilităților. Este o expresie ce încorporează unicitatea.

Ca părinte, Avraam intrase pe Calea Domnului. Dar în spatele lui urma să călătorească o altă generație, formată din fiii și fiicele sale. Pentru ei, Avraam avea o răspundere imensă. El trebuia să transfere spre inima lor, fără fisură sau amestecătură, singurul drum al umblării cu Dumnezeu. Or, în versiunea lui Dumnezeu, aceasta era o variantă unică. Viața nu a fost prezentată ca o grilă cu mai multe răspunsuri, ci doar cu o singură provocare indubitabilă: Calea divină.

Pentru generația tânără, orice moștenire primită de la înaintași este bine-venită. Niciuna însă nu valorează mai mult ca oferirea direcției sigure spre Dumnezeu. Avraam L-a convins pe Dumnezeu că poate să transmită mai departe cu credincioșie planul Lui.

Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! Vezi care taler este mai greu: cel cu lucrurile de jos sau cel cu lucrurile de sus? Este evident: nu trebuie să ne lăudăm cu ce am făcut, nici să obligăm pe cineva să devină ca noi, ci doar să-i arătăm unica variantă – Calea divină.

Provocare:

Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

Doru Parașcineț
Conferința Transilvania de NordCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.