Atenție, se închid ușile!


„Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape!” (Isaia 55:6)

Ascultă ediția audio aici.

Dacă ai avut ocazia să mergi cu metroul, cunoști foarte bine această avertizare: „Atenție, se închid ușile!”

Nu de puține ori am ajuns în stația de metrou exact în momentul în care se închideau ușile… Ce sentiment neplăcut este să privești cum ai rămas pe dinafară pentru că ai zăbovit câteva secunde!

În acele momente îți vine în minte personajul Noe. Un om pus de Dumnezeu să construiască salvarea. O construcție magnifică pentru acea vreme. Zile, săptămâni, ani, un secol i-a trebuit pentru realizarea monumentului nemaiîntâlnit și nemaiauzit…

Apoi, vine ziua în care corabia îi așteaptă pe cei doritori de o viață nouă, pe cei gata să intre cu Noe. Trec șapte zile de așteptare și sosește clipa când ușile sunt închise de mâini nevăzute, fără ca oamenii să bage de seamă. O ușă închisă pentru veșnicie.

Acum, din nou în stație se aude zgomotul venirii ultimului metrou… Parcă sosește prea repede, iar călătorii sunt luați prin surprindere: bagajele nu sunt gata, gențile sunt neîncăpătoare, oamenii sunt prea grăbiți… Atenție, se închid ușile!

„Noi trăim scenele finale ale istoriei acestui pământ. Profeția se împlinește cu grăbire. Orele timpului de probă trec repede. Nu avem timp de pierdut – nici măcar o clipă” (8MB, p. 202).

Curând va fi o ușă care se va închide pentru veșnicie. O ușă care acum încă mai așteaptă deschisă, o ușă pe care mâini nevăzute o vor închide. Tu de care parte a ușii vei fi?

Roagă-L pe El să îți ofere cheia veșniciei!

Provocare:

Privește pe geamul unei uși închise! Imaginează-ți că dincolo este ceea ce iubești cel mai mult, dar ușa este zăvorâtă! Ce sentiment te cuprinde?

Loredana Simion
Conferința OlteniaCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.