O biserică de „îngeri”!


„Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii.” (Coloseni 3:14)

Ascultă ediția audio aici.

Suntem așa de diferiți! Avem vârste diferite, preocupări diverse, provenim din familii diferite. Apărem la biserică unii odihniți, alții obosiți; unii cu lecția Școlii de Sabat temeinic studiată și textul de memorat învățat conștiincios, alții neputând să-și amintească pe unde le-ar fi studiul biblic din trimestrul respectiv; unii hotărâți să asculte cu mare atenție, alții veniți fiindcă așa se face; unii hotărâți să se facă auziți, alții dorindu-și să nu fie observați; unii veniți cu nevoi, alții veniți să ofere; unii în dragostea dintâi, alții purtând o vagă amintire a ei sau poate privind în gol, nereușind nici măcar să își amintească de o astfel de vreme…

Vizavi de casa noastră, peste șosea, locuia o familie mai în vârstă: moș Totu și soția lui. Ea a început să vină la biserica noastră și se pregătea pentru botez. Supărat de mama focului, soțul ei i-a promis că, în ziua în care se va boteza, o va aștepta acasă cu toporul. Doar că ea a reușit până la urmă să îl convingă să vină și el măcar o dată cu ea la biserică. Ajuns aici, moș Totu a intrat cu mare precauție în garderobă.

A fost înconjurat de frați cu mare căldură, salutat, îmbrățișat, poftit înăuntru pe un loc mai în față.

Cum a ajuns acasă după acea vizită la biserică, moș Totu a devenit alt om. Povestea că, la adunare la adventiști, a fost înconjurat de îngeri. Ceva din dragostea cerească l-a atins. Pentru că „dragostea, care este legătura desăvârșirii”, și-a făcut efectul. El i-a văzut desăvârșiți, îngeri.

„Dumnezeu dorește ca servii Săi să cultive, unul față de celălalt, o afecțiune creștină. Adevărata religie unește inimile nu numai cu Hristos, ci și una cu cealaltă, în cea mai delicată unire” (9MB, p. 110).

Copiii și tinerii noștri vor deprinde și ei această atitudine, purtând mai departe o valoare specială.

Ajută-ne, Doamne, să ne comportăm cu ceilalți așa cum ne-am comporta cu Tine dacă ne-ai vizita!

Provocare:

Du-te în Sabat la biserică îmbrăcat cu dragostea lui Isus Hristos! Iubește-i pe toți: și pe cei mici, și pe cei mari!

Ioan Indricău
Conferința BanatCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.