Nu putem fi neutri


„Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea, ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” (1 Timotei 4:12)

Ascultă ediția audio aici.

Foarte mulți oameni au impresia că, atunci când nu au nicio părere sau nu spun nimic, lasă lucrurile neatinse și cred că persoanele de lângă ei nu sunt influențate de atitudinea lor. Unii nu spun sau nu vor să manifeste dispreț față de tineri, dar prin simplul fapt că neglijează să-i implice sau să colaboreze cu ei în lucrarea de proclamare a Evangheliei dau pe față această atitudine de superioritate.

Nu este ușor să las pe altcineva să facă un lucru pe care cred că eu îl pot face cel mai bine, pentru care m-am străduit atâta timp și pentru care am luptat cu toată puterea ca să ajungă în grija mea.

Probabil acest tip de gândire ne duce în ispita de a nu permite ca tinerii să fie pilde pentru prietenii lor, ci încercăm să fim noi pilde pentru toți. Dar nu se poate așa. Nici Pavel nu putea fi în toate bisericile în același timp, de aceea l-a sfătuit pe tânărul Timotei să-i lase pe cei care doresc să pară atotputernici și nemuritori și să fie un exemplu atât pentru cârcotași, cât și pentru generația lui.

Este nevoie să-i ajutăm pe tineri să iubească valorile la care ținem, iar acest lucru nu se va realiza nici prin impunere, nici prin dispreț, ci doar prin exemplu personal. Eram la ușa unei biserici în timp ce ieșea o familie cu doi copii la sfârșitul serviciului divin. Fără să vreau, am auzit discuția dintre copil și părinte, în care copilul spunea cu un entuziasm și o bucurie de neastâmpărat cât de important s-a simțit pentru că l-au lăsat să ducă printre rânduri coșulețul pentru colectă. Era așa de fericit că el cu mâna lui a strâns darurile pentru Dumnezeu. Cât de greu poate fi să le oferim ocazii de slujire tinerilor din comunitatea noastră?

Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus!

Provocare:

Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

Edmond Lucaciu
Conferința Transilvania de Sud



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.