Jertfe pentru fii


„Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii.” (1 Timotei 2:1)

Ascultă ediția audio aici.

Despre Iov, Biblia spune că se ruga pentru fiii săi după toate ocaziile de bucurie pe care le aveau. Ceea ce făcea el pentru copiii lui poate fi cel puțin interpretabil. Nu știa dacă au păcătuit la ospețele pe care le aveau pe rând la fiecare, și apoi… era fiecare la familia lui, nu mai erau minori. Responsabilitatea spirituală îi aparținea fiecăruia. Și totuși Iov i-a învățat pe toți să-și trăiască credința, iar ei tocmai aceasta făceau. Însă grija lui Iov trecea dincolo de informații. El voia să fie sigur de prezența copiilor săi alături de el și de Răscumpărătorul său cel viu, care „Se va ridica la urmă pe pământ” (Iov 19:25).

Am fost șapte frați și surori la părinți. Aceștia ne-au învățat să ne trăim frumos credința. Am ajuns fiecare cu familia lui. Asemenea copiilor lui Iov, ne întâlneam și noi, dar de cele mai multe ori acasă la părinți. Și era frumos, aveam tot ce ne trebuia, și totuși părinții doreau să ne mai ofere din puținul lor, dar se îngrijeau și de viața noastră spirituală. Și ne bucuram că cineva și aici se mai gândește în acest fel la noi. Nu-i vom uita.

În cazul lui Iov însă, deși copiii au plecat la odihnă înaintea sa, știm că îi va avea în veșnicie alături de el. De unde știm? La final, când a primit înapoi tot ce a avut în măsură îndoită, Domnul a ținut cont de copiii săi, pe care-i va reprimi în ceruri. Respectul și iubirea celor bătrâni față de tineri ca și ale tinerilor față de perii albi sunt un secret al înțelepciunii transmise din generație în generație pentru biruința dorită. Acest respect se cultivă și prin rugăciunea de mijlocire. Când ne vom ruga mai mult unii pentru alții, ne vom prețui mai mult.

Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă!

Provocare:

Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

Iosif Suciu
Conferința Transilvania de SudCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.