Cu totul curat


„Dacă îmi vei încerca inima, dacă o vei cerceta noaptea, dacă mă vei încerca, nu vei găsi nimic, căci ce-mi iese din gură, aceea și gândesc.” (Psalmii 17:3)

Ascultă ediția audio aici.

Împlinind porunca dată de Dumnezeu la început, oamenii au devenit din ce în ce mai numeroși pe planetă. Fiecare an care trece mărește populația lumii în mod semnificativ. Dar, deși creșterea demografică este explozivă, un lucru rămâne constant: unicitatea ființei umane. O masă colosală de oameni, dar nu o turmă, ci o înșiruire minunată de indivizi unici. Avem și lucruri în comun? Cu siguranță! Preocupări, idealuri, activități, limbaj, acțiuni sau obiceiuri. Există însă ceva ce pare tot mai rar printre noi: oamenii care prețuiesc, înainte de toate, curăția caracterului. Cum arată un astfel de om?

Sunt multe lucruri de spus. Dar textul de astăzi aduce în prim-plan transparența, sau lipsa ipocriziei. Pentru omul de caracter nu există ceva în minte și altceva pe buze. Cuvintele sunt curate pentru că gândurile sunt nepătate. Eliberat de preocuparea pentru aparențe bune, el trăiește liber, luminos și fără teamă. Atenția nu îi este îndreptată spre ceea ce văd alții, ci spre ceea ce este el cu adevărat. Oricum, mai devreme sau mai târziu, oamenii reușesc să vadă caracterul din spatele măștilor noastre. Și atunci te întreb: Nu este zadarnică alergarea noastră după o imagine bună? Nu sunt inutile eforturile noastre de a cosmetiza o realitate murdară? Ellen White scria: „Caracterul vostru este tezaurul vostru. Îngrijiți-vă de el ca și cum v-ați îngriji de o comoară prețioasă” (MCP, p. 202).

În perioada în care Domnul Isus a fost pe pământ, mulți oameni au primit mesaje din partea Lui. Dar niciunul nu a fost atât de dur ca mesajele adresate fariseilor. Preocupați de ceea ce văd alții, oamenii aceștia dezvoltaseră o cultură a ipocriziei. Iar Isus nu a putut tăcea. Și Cuvântul Lui continuă să ne vorbească și astăzi cu aceeași putere. Îl ascultăm?

Doamne, dă-ne biruința nu doar pe buze, ci acolo unde doar Tu și noi știm cum suntem cu adevărat – în inima noastră!

Provocare:

Gândește-te la un lucru pe care îl faci altfel decât cum îi sfătuiești pe alții să facă! Hotărăște-te să începi de astăzi să îți schimbi viața după Cuvânt!

Claudiu Gâșman
Conferința BanatCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.