Biruitor în casa ta


„Veți fi ca un om care fuge dinaintea unui leu, pe care-l întâlnește un urs și care, când ajunge acasă, își reazemă mâna pe zid și-l mușcă un șarpe.” (Amos 5:19)

Ascultă ediția audio aici.

Pentru creștinul autentic, biruința împotriva păcatului nu este o joacă. Cel care Îl ia în serios pe Dumnezeu înțelege că trăiește într-o permanentă stare de asediu. Acesta este motivul pentru care, la locul de muncă, în marile aglomerații urbane sau în compania prietenilor, el alege să trăiască curat. Dar știi că lupta se dă și în locuri în care suntem mai puțin atenți la ea? Suntem politicoși la serviciu, ne purtăm civilizat când mergem pe stradă, vorbim măsurat când în jurul nostru se află diverse persoane. Dar acasă, cum suntem acasă?

Textul din dimineața aceasta este o avertizare plină de iubire din partea lui Dumnezeu. Ne-am ferit atent de răgetul leului, am fost conștienți de ursul care este gata să atace, dar iată-ne acasă! Nu mai sunt în jurul nostru cei în fața cărora nu ne permitem să greșim. Suntem doar noi și ai noștri. Întrebarea este următoarea: Putem fi biruiți și acasă? Mi-ar plăcea să vă spun că lupta este gata. Că, odată ajunși în căminul nostru, nu mai putem fi doborâți. Dar nu pot spune lucrul acesta. De ce? Pentru că textul spune altceva. După ce ai scăpat de leu și de urs, ai grijă la șarpe! Acesta nu are puterea leului, dar are venin otrăvitor. Și cel mai dureros este că te doboară chiar în casa ta.

Să Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ferească de leu și de urs! Dar mai ales să ne ferească de șarpe! Nu în oraș sau la locul de muncă, ci, cu prioritate, acolo unde poate suntem cel mai expuși – acasă.

Provocare:

Fii astăzi atent la modalitățile prin care ai putea fi doborât acolo unde te simți în cea mai mare siguranță! Care sunt portițele pe care de bunăvoie le lași deschise? Ce ai putea face pentru a împiedica accesul lui Satana în casa ta? Cine ești când nu te vede nimeni sau când te văd doar cei în fața cărora îți permiți și atitudini îndoielnice?

Claudiu Gâșman
Conferința Banat



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.