Cu ochii deschiși


„Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin.” (Psalmii 16:8)

Ascultă ediția audio aici.

Cu ajutorul ochilor cunoaștem lumea din jurul nostru. Ceea ce vedem reprezintă mediul în care ne trăim viața. Locuința, oamenii, obiectele, plantele și animalele fac parte din existența noastră pentru că, prin văz, le conștientizăm prezența. Într-o societate în care volumul de informații crește exponențial, într-o lume în care tehnologia ne copleșește din zi în zi, ordonarea priorităților devine din ce în ce mai anevoioasă. Altfel spus, parcă nu mai putem face din priorități o prioritate. Textul de astăzi devine pe zi ce trece tot mai greu de trăit. Aglomerația, zgomotul, diversitatea opțiunilor fac tot mai rară conștiința prezenței lui Dumnezeu lângă noi.

Poate acesta este motivul pentru care adesea ne simțim singuri, descurajați sau triști. Poate aceasta este cauza multora dintre temerile noastre. Probabil aici putem găsi un răspuns pentru lipsa noastră de putere spirituală. Cuvântul Domnului ales pentru astăzi reprezintă soluția la toate neajunsurile enumerate mai sus. Care este această soluție? Cum poți primi ajutor? Printr-o alegere pe care trebuie să o faci astăzi și în fiecare zi. Așază-L pe El înaintea ochilor tăi! Dar nu doar din când în când sau numai în Sabat. Textul conține o făgăduință extraordinară. Aceia care Îl au pe Dumnezeu înaintea ochilor lor nu se clatină. Dar nu se clatină aceia care Îl au necurmat. Astăzi poate fi pentru tine o zi specială: ziua în care să fii pe deplin încredințat că Cel Preaînalt îți este tot timpul alături.

Roagă-te astăzi pentru tine și pentru cei din casa ta! Roagă-te ca Dumnezeu să vă deschidă ochii pentru a vedea Infinitul coborât spre a crea o atmosferă cerească în inimi de lut!

Provocare:

Fă astăzi din Dumnezeu o prioritate! Dar nu în sensul uzat al expresiei, ci cu adevărat să Îl vezi: în casă, pe drum, în cei de lângă tine. Să Îi auzi glasul, să Îi înțelegi dorința, să fii convins că este cu tine.

Claudiu Gâșman
Conferința Banat



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.