Exploratorii Îl urmează pe Isus


„Pe când erau pe drum, un om I-a zis: «Doamne, Te voi urma oriunde vei merge.»” (Luca 9:57)

Ascultă ediția audio aici.

La începutul anilor 1940, câțiva dintre pionierii lucrării de tineret, printre care și Luther Warren și Harry Fenner, au trecut la odihnă. Ștafeta lucrării de tineret a fost preluată de o nouă generație de lideri, care a dezvoltat noi programe prin care copiii și tinerii puteau învăța mai multe despre Isus.

Începutul programului de Exploratori este legat de numele lui John Hancock, care a organizat în 1946 un club de băieți și fete în biserica din Riverside, California. Ideea unui club pentru copii s-a răspândit repede în școlile și bisericile adventiste din California. În numai câțiva ani, sesiunea Conferinței Generale din 1950, ținută la San Francisco, prin vocea președintelui William H. Branson, avea să recomande bisericii mondiale programul de Exploratori. Declarația de misiune a Exploratorilor este următoarea: „Programul Exploratorilor este un laborator educațional pentru casă, școală și biserică.”

Orice copil din ciclul gimnazial care dorește să se alăture Exploratorilor va găsi în acest program un cadru potrivit pentru dezvoltare spirituală și fizică armonioasă. Angajamentul Exploratorului este potrivit pentru orice urmaș al lui Hristos: „Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, îi voi iubi pe oameni și voi ocroti natura. Voi respecta legile Exploratorului, care pentru mine sunt: să studiez și să mă rog zilnic, să îmi îndeplinesc conștiincios datoria, să am grijă de corpul meu, să îmi păstrez conștiința curată, să fiu amabil și ascultător, să mă port cuviincios în casa Domnului, să am întotdeauna un cântec în inimă și să merg oriunde mă trimite Dumnezeu.” Iată un angajament care poate face din noi toți niște adevărați Exploratori!

Astăzi ne rugăm pentru toți Exploratorii și instructorii de Exploratori din România.

Provocare:

Interesează-te unde și când se va desfășura următoarea întâlnire de Exploratori! Fă-ți planul să participi măcar o dată în viață la o întâlnire a Exploratorilor!

Dorin Cristea
Conferința Moldova



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.