Importanța unui act simplu


„Oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-și va pierde răsplata.” (Matei 10:42)

Ascultă ediția audio aici.

Probabil nu e prima dată când citești acest verset. Trecutul și prezentul sunt aduse din nou împreună. Ce ai asimilat se va confrunta cu ceea ce vei descoperi astăzi în anticamera cuvintelor.

Isus cu siguranță nu îi viza pe copii. În preajma Lui se aflau adulții, atât de indispensabili pentru promovarea caracterului curat și bun al Evangheliei. Totuși, termenul „micuți” nu îi exclude și pe cei mici. Nu-i așa, asemenea notelor de subsol ale unei lucrări, fiecare zi contorizează gesturile noastre față de tineri și copii. Între semnificativ și nesemnificativ, privim fețele celor mari și zărim din când în când chipurile celor mici. Suntem în căutarea realizărilor mature, a acțiunilor de anvergură.

Țintim spre vârf și din această cauză îi irosim, sau îi pierdem, pe cei „micuți” de lângă noi în zona dezinteresului tăcut.

Dacă un pahar de apă rece, un gest atât de obișnuit atunci și acum, poate să fie calculat de Isus la preț de „răsplată”, oare nu ar merita să întoarcem capul spre cei mici? Ei prețuiesc lucruri simple: alergatul, plimbatul împreună, o îmbrățișare caldă, un zâmbet natural pornit din suflet, un dialog ca între prieteni. De fiecare dată, un astfel de gest valorează cât un pahar de apă rece. Adică nu te costă nimic, dar pentru copii înseamnă revigorare, reîmprospătare și reenergizare.

Caută azi un „lucru simplu” pe care să-l faci față de cei micuți! Poți să te rogi împreună cu ei, poți să alegi să-ți petreci o parte din timp doar cu și pentru ei. Ai putea să te oprești din muncă și să te joci. Sau, pur și simplu, să te plimbi doar cu ei.

Când te rogi azi, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru cei „micuți” – copii și tineri – care fac parte din familia ta! Roagă-te să poți face un lucru simplu pentru tineri și copii! Pentru ei, rugăciunea ta, însumată cu acțiunea ta, va însemna un mare har.

Provocare:

Fă-ți planul ca în Sabat să le oferi un mic dar de apreciere unor copii sau tineri din biserica ta! Spune-le că te rogi pentru ei și că îi apreciezi pentru ceea ce fac!

Doru Parașcineț
Conferința Transilvania de Nord



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.