Atâta har…


„Și noi toți am primit din plinătatea Lui și har după har.” (Ioan 1:16)

Ascultă ediția audio aici.

John Newton a fost omul care a văzut în propria experiență ce înseamnă cu adevărat marele har al lui Dumnezeu. „Har uimitor, ce dulce sunet, care a mântuit un nenorocit ca mine!”

Newton a rămas fără mamă la vârsta de 7 ani, iar la 11 ani a plecat pe mare, unde a avut parte de nenumărate experiențe neplăcute din cauza lipsei sale de disciplină, deoarece nu accepta regulile și era un răzvrătit. A ajuns în marina regală, de unde a dezertat. A fost prins și pedepsit, fiind trimis în cele din urmă pe vase de sclavi.

Acolo a avut un comportament imoral, lipsit de Dumnezeu. „Am păcătuit cu toată puterea”, scria el mai târziu, „și mi-am propus să-i ispitesc și să-i seduc și pe alții.” La un moment dat, situația lui a devenit foarte grea, cerșind mâncare pentru a-și potoli foamea și purtând niște zdrențe ca haine. A ajuns în final pe un vas, care într-una din zile a fost prins de o mare furtună. În acele momente și-a adus aminte de un pasaj din Biblie: „Fiindcă eu chem, și voi vă împotriviți, fiindcă îmi întind mâna, și nimeni nu ia seama, […] de aceea și eu voi râde când veți fi în vreo nenorocire” (Proverbele 1:24-26). Newton a început să se roage pentru mila lui Dumnezeu și a avut experiența unei rugăciuni ascultate. Aici a început convertirea sa. După convertire, a început să predice și să le vorbească tuturor despre „viața lui Dumnezeu în suflet”. După ce a renunțat la viața de marinar, a început să țină studii biblice în locuința sa din Liverpool și să compună imnuri creștine, printre care și imnul: „Atâta har”. Poate că nu am avut o experiență ca a lui Newton, dar cu toții avem nevoie de harul lui Dumnezeu. Avem nevoie de transformarea Sa și de lucrarea Duhului Sfânt. De cele mai multe ori ne rugăm Domnului pentru harul Său, dar de câte ori le oferim și noi har celor de lângă noi? Cu siguranță sunt tineri în biserică ce au nevoie de experiența convertirii și de susținerea mea și a ta.

Roagă-L pe Dumnezeu să-ți deschidă inima pentru ei, pentru cei răzvrătiți, pentru cei neascultători și pentru cei indisciplinați! El poate face minuni transformând oameni pentru slava lucrării Lui.

Provocare:

Roagă-te în mod special astăzi pentru tinerii care au părăsit biserica! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să îi vadă acasă!

Sorin Bălăceanu
Conferința Moldova



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.