Campion la bunătate


„Cine urmărește neprihănirea și bunătatea găsește viață, neprihănire și slavă.” (Proverbele 21:21)

Ascultă ediția audio aici.

Pentru cei mai mulți dintre noi, viața este o continuă competiție și, în această întrecere acerbă, devenim suspicioși, individualiști și uităm adesea să fim buni unii cu alții.

Într-o zi, o învățătoare i-a provocat pe copii la un exercițiu de imaginație, întrebându- i ce își doresc cel mai mult. Răspunsurile au variat de la banale jucării la lucruri de valoare, de la călătorii și profesii la întâlniri cu vedete și personaje din filme. A surprins-o răspunsul unui băiețel, care își dorea să devină campion, și nu unul oarecare, ci campion la bunătate pentru a putea ajuta familiile cu probleme.

În Scriptură există multe exemple de bunătate, însă aș vrea să aduc în prim-plan o experiență impresionantă din viața lui David. După moartea lui Saul și a lui Ionatan, David a întreprins o acțiune cu totul și cu totul neobișnuită. În loc să-i extermine pe toți descendenții lui Saul pentru a-și asigura puterea, el a cerut să fie adus la palat Mefiboșet, fiul lui Ionatan. Nu l-a preocupat doar situația materială, ci și statutul acestui descendent de viță împărătească, pe care l-a așezat la masa sa.

Astfel de atitudini schimbă radical lumea în care trăim, făcând-o mai luminoasă, mai plăcută. Bunătatea se naște în inima omului modelat de prezența Duhului Sfânt și generează la rândul ei bunătate.

Maica Tereza și-a dedicat întreaga viață îngrijirii oamenilor săraci, bolnavilor de lepră și copiilor abandonați din India. Când un ziarist a observat-o cum spăla rănile infectate ale unui muribund, i-a mărturisit că el nu ar putea face asta nici pentru un milion de dolari.

— Nici eu, i-a răspuns Maica Tereza, nu aș putea-o face pentru un milion de dolari, însă din iubire față de Hristos, da, și cu bucurie.

Te rog, Doamne, să mă înveți azi lecția bunătății și a generozității și să îmi modelezi sufletul ca să simt iubire pentru oamenii din jurul meu!

Provocare:

Propune-ți astăzi să manifești bunătate față de cineva care nu este pe lista ta de preferințe! Încearcă să-i cunoști nevoile și oferă-i ajutorul necesar!

Claudia Botezat
Conferința Oltenia



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.