„Calc pe urmele tale!”


„El a făcut ce este rău înaintea Domnului și a umblat în calea tatălui său și în calea mamei sale și în calea lui Ieroboam, fiul lui Nebat, care făcuse pe Israel să păcătuiască.” (1 Împărați 22:52)

Ascultă ediția audio aici.

Un avocat obișnuia, în fiecare dimineață, în drumul lui spre birou, să intre în bodega de la colțul străzii ca să bea o țuică. Într-o dimineață de iarnă, cu zăpadă mare, pe când trotuarele nu erau curățate încă, el a luat-o spre bodegă, ca de obicei. Deodată, a auzit o mișcare în spatele lui și, întorcându-se, l-a văzut pe băiețelul lui venind după el.

— Ce faci? l-a întrebat tatăl. — Calc pe urmele tale! a răspuns băiatul, care într-adevăr se străduia prin zăpada mare să pășească pe urmele tatălui său.

Avocatul l-a certat pe băiat și l-a trimis acasă, dar cuvintele „calc pe urmele tale” i s-au întipărit în minte. A părăsit calea cea rea a necredinței și a început o viață nouă în compania Mântuitorului său. O, de-ar urma toți exemplul bun al acestui avocat (https://ilustratiicrestine.ro/index.php/2017/08/17/calc-pe-urmele-tale)!

Biblia relatează multe cazuri în care copiii au urmat calea rea pe care au croit-o părinții lor. Ahazia este doar unul dintre acestea.

„Părinții se plâng din cauza împietririi inimii copiilor lor și a greutății cu care sensibilitatea lor morală este făcută să răspundă cerințelor lui Dumnezeu. Totuși, cărțile din ceruri înregistrează totul și se poate vedea fără greș adevărata cauză a acestei situații. Părinții nu au fost convertiți. Ei nu au fost în armonie cu cerul sau cu lucrarea cerului. Ideile lor obișnuite și înjositoare cu privire la sfințenia slujirii și a Sanctuarului lui Dumnezeu au fost țesute în educația copiilor lor” (ÎC, p. 406).

În cele mai multe cazuri, nu vor exista copii spirituali într-o casă de părinți nespirituali. Nu vor exista copii credincioși într-un cămin unde necredința este demonstrată zilnic. Copiii nu vor fi studioși și dornici să se roage dacă părinții lor neglijează aceste lucruri. De aceea, dragi părinți, gândiți-vă ce provocare solemnă este pe umerii voștri!

Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre!

Provocare:

Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

Viorel Dascălu
Conferința MoldovaCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.