Atitudinea determină altitudinea


„Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui și nu va mai putea de veselie pentru tine.” (Țefania 3:17)

Ascultă ediția audio aici.

Felul cum privim lumea și viața este un dar pe care ni-l oferim nouă înșine, culorile cu care pictăm fiecare zi de pe acest pământ. Unii dintre noi aleg să pună gri și alte culori închise atunci când se încruntă de dimineață până seara. Este alegerea noastră cum vrem să trăim fiecare zi.

Suntem creați într-un mod fantastic, unic, diferit, special și minunat. Să fim triști nu e în planul lui Dumnezeu. Atitudinea negativă stinge lumina speranței, schimbă iubirea în ură și pacea în conflict. În schimb, viziunea pozitivă asupra vieții realizează contrariul. Norii dispar, lumina se aprinde, iubirii i se spune bun venit, iar pacea se cuibărește acolo. Un alt lucru minunat care se petrece este că începem să ne gândim și să ne concentrăm pe soluții, și nu pe probleme.

„Poate că ajungi să ai mari greutăți în activitatea ta profesională; perspectivele tale pot deveni din ce în ce mai întunecate și poate că ești amenințat de pierderi mari; dar nu trebuie să te descurajezi; așază grijile tale asupra lui Dumnezeu și continuă să rămâi calm și voios” (CCH, p. 92).

Suntem avertizați că, atunci când adunăm tristețe și întunecime în sufletul nostru, când ne plângem și murmurăm, le prezentăm celor cu care intrăm în contact o imagine falsă cu privire la Dumnezeu și viața creștină. Lăsăm impresia că lui Dumnezeu nu I-ar face plăcere să ne vadă fericiți și împliniți. Practic, noi îi dăm o mână de ajutor vrăjmașului lui Dumnezeu, care „a căutat întotdeauna să facă din viața religioasă o viață plină de tristețe” (CCH, p. 87).

Oare am zugrăvit înaintea copiilor și tinerilor noștri o religie plină de tristețe? Sau le-am arătat că viața de credință este de dorit și plină de împliniri?

Doamne, ajută-mă să fiu bucuros orice s-ar întâmpla! Îți mulțumesc că Tu ești bucuria mea veșnică!

Provocare:

Învață astăzi un imn nou, pe care încearcă apoi să îl fredonezi toată ziua!

Olivian Huean
Conferința Moldova



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.