Creşterea familiei e asigurată de Dumnezeu


„Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați târziu ca să mâncați o pâine câștigată cu durere, căci preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.” (Psalmii 127:1,2)

Ascultă ediția audio aici.

Sper că nu te-ai trezit devreme în această dimineață în zadar. Dar când vei face asta în zadar și când o vei face cu rezultate? Înțeleptul Solomon spune că nu are rost să te trezești devreme și să te culci târziu dacă nu faci asta cu Domnul. Ritmul vieții în această lume include trezirea devreme și culcarea târzie, dar nu toată lumea o face cu Dumnezeu. Copilul lui Dumnezeu însă trăiește zi de zi, de la trezirea devreme până la culcarea târzie, sub călăuzirea Creatorului și cu convingerea că tot ceea ce face nu va fi în zadar, căci lucrarea pe care o face este binecuvântată. Dar merită oare să investim în construirea și paza caselor? Pentru a înțelege cu acuratețe înțelesul spiritual al acestui verset, este important să examinăm textul ebraic, care este mult mai bogat în semnificații. Termenul ebraic tradus prin „a zidi” este banah și are un dublu sens: construirea unei case și construirea unei familii. Un alt lucru interesant este că sensurile verbului „a zidi” și ale substantivului „fiu” sunt interconectate în ebraică, așa că am putea spune „a zidi un băiat sau un fiu”, adică o familie.

De fapt, cel mai important lucru de făcut este să construim o familie. Merită să te trezești devreme și să te culci târziu, dar nu poți face acest lucru fără Domnul. Dacă construirea și paza casei fizice necesită ajutorul Domnului, astfel încât să nu fie în zadar, cât de important este ajutorul Său în construirea și păzirea casei spirituale.

Roagă-te astăzi ca dezvoltarea spirituală a familiei tale să poată fi realizată cu succes! Cere sfatul și ajutorul Domnului pentru a reuși!

Provocare:

Cum ai construit până acum această casă spirituală? Singur, prin cunoștințele și puterea ta, sau cu Domnul? Ai căutat îndrumarea Lui și sfatul Său în fiecare dimineață pentru a construi această casă spirituală?

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.