Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească


„Preaiubiților, să ne iubim unii pe alții; căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.” (1 Ioan 4:7)

Ascultă ediția audio aici.

Antoine de Saint-Exupéry spunea că „adevărata iubire începe de acolo de unde tu nu mai aștepți nimic în schimb”. Probabil că aceasta este cea mai înaltă așteptare și cea mai profundă nevoie a omului. Un copil, un adolescent, un tânăr sau un adult tânjește după iubire necondiționată. Chiar și un vârstnic mai are loc în suflet pentru un strop de iubire.

Dragostea este o afacere în pierdere, o risipă, pentru că atunci când iubești cu adevărat nu te aștepți la profit, la… ce-ți iese. Iubirea condiționată încetează să mai fie iubire. Dacă Dumnezeu Și-ar fi condiționat iubirea, cel mai probabil El ar fi rămas Dumnezeu, dar nu ar mai fi fost Dumnezeul iubirii, pentru că „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8)! Dacă Tatăl Și-ar fi făcut calcule, atunci nu L-ar fi dat pe Fiul Său să moară pentru noi. Biblia dezvăluie că „Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi”(Romani 5:8). Uitându-ne în jur, observăm că răspunsul oamenilor la sacrificiul fără precedent este unul aparent nepromițător. Cu toate acestea, El a suferit moartea, și încă moarte de cruce.

O altă dimensiune a iubirii este caracterul ei transformator. Dragostea necondiționată nu este statică, ci ea îl transformă atât pe cel care iubește, cât și pe cel iubit. Cel înzestrat cu o asemenea experiență va fi condus spre dimensiuni nebănuite ale cunoașterii de sine. Comunitatea se va schimba în măsura în care va cunoaște din experiență cele două dimensiuni ale dragostei divine. În fond, este mai greu să-i iubești pe cei din casa ta și mai ușor să-i iubești pe cei aflați la distanță. Mereu căutăm să-i convertim pe cei aflați departe, dar uităm că și cei din proximitatea noastră „vor cunoaște […] că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții” (Ioan 13:35).

Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină!

Provocare:

Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

Mihai Miron
Conferința Transilvania de Sud

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.