Vorbește-mi despre Dumnezeu!


„Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu!” (1 Ioan 3:1)

Ascultă ediția audio aici.

Spre sfârșitul vieții sale, mama lui Augustin, unul dintre cei mai învățați și mai devotați creștini din primele secole ale creștinismului, i-a făcut următoarea mărturisire fiului său: „O singură dorință m-a făcut să rămân în viață până acum, și anume să te văd pe tine creștin înainte să mor. Și Dumnezeu mi-a împlinit această dorință.” La rându-i, Augustin spunea despre mama lui că a fost „un suflet dulce și sfânt” și că „doar rugăciunile stăruitoare din fiecare zi ale mamei mele m-au ținut în viață” (Archer Wallace, Mamele unor oameni faimoși, Little Lamb, Suceava, 2017, pp. 9, 12).

De unde învață copiii despre Dumnezeu? De la noi, părinții. Ce facem pentru a-i ajuta să-L cunoască pe Dumnezeu așa cum este: un Dumnezeu iubitor și iertător? Ce le spunem despre relația noastră cu El? Ne este El prieten? Putem să-I vorbim despre tot ce ne bucură, dar și despre ce ne umbrește pacea? Imaginea despre Dumnezeu se observă cel mai evident în viața noastră pe care o trăim asemenea lui Isus. Cu cât copiii sunt mai neascultători și mai îndărătnici, cu atât mai mult trebuie să ne străduim să le arătăm că îi iubim. Această atitudine va înlătura orice barieră. Același principiu a fost folosit și de Domnul Isus în relație cu oamenii.
Ellen White spunea: „Copiii și tinerii trebuie să înceapă să-L caute pe Dumnezeu de timpuriu, deoarece obiceiurile și impresiile pe care le dobândesc la o vârstă fragedă vor exercita o influență puternică asupra vieții și caracterului lor. […] Dumnezeu va lucra cu putere atunci când, în totală dependență de încrederea în El, părinții se vor trezi la realitatea sacrei responsabilități pe care o au și vor căuta să-și educe copiii în mod corespunzător. El va coopera cu acei părinți care se străduiesc să-și educe copiii cu grijă și rugăciune” (FÎ, pp. 58–59).

Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă!

Provocare:

Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

Poliana Banu
Conferința OlteniaCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.