Ce cadou mi-ai adus?


„Ce am auzit, ce știm, ce ne-au povestit părinții noștri, nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui și minunile pe care le-a făcut.” (Psalmii 78:3,4)

Ascultă ediția audio aici.

Celor mici le plac foarte mult cadourile. Dar parcă cele primite de la bunici au o valoare și o însemnătate aparte. Aceasta și datorită faptului că le sunt oferite dintr-o inimă plină de dragoste. Totuși, de multe ori este dificil să pregătești cadoul cel mai potrivit pentru persoana dragă. Atâtea întrebări apar în minte… Oare va fi pe placul lui/ei? Va avea nevoie de acest lucru? Este prea costisitor? De aceea, astăzi îți voi spune despre un dar special care cu siguranță le va plăcea nepoților, de care ar avea mare nevoie și care nu este scump.

Nu am auzit să existe vreun copil căruia să nu-i placă povestirile. Iar dacă aceste întâmplări relatate au fost trăite chiar de cei dragi, ele se transformă în adevărate lecții de viață. Bunicii dețin un loc special în inima nepoților. Această legătură strânsă creează contextul potrivit pentru ca valorile și credința autentică să fie cultivate în viața nepoților, iar experiențele de credință ale bunicilor se pot transforma în indicatori care să le ghideze alegerile și să le influențeze viața.

Prin Cuvântul Său, Dumnezeu poruncește: „Numai ia seama asupra ta și veghează cu luare aminte asupra sufletului tău în toate zilele vieții tale, ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ți le-au văzut ochii și să-ți iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi și copiilor copiilor tăi” (Deuteronomul 4:9).

Este un mare dar și un privilegiu să împărtășești cu copiii și nepoții istoriile minunate ale harului și călăuzirii lui Dumnezeu desfășurate în viața ta. Relatările vii și pline de învățătură vor fi darurile cele mai de preț, pe care nepoții le îndrăgesc, de care au nevoie și care sunt gratuite.

Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței!

Provocare:

Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

Valentin Filimon
Conferința Muntenia



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.