Cu totul destoinic


„Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” (Proverbele 30:5)


 


Ascultă ediția audio aici.


 
Poate că ne-am simți mai confortabil dacă am avea libertatea de a decide ce sau cât anume din Biblie este inspirat. Ori de câte ori am da de pasaje care ne tulbură confortul spiritual, am avea libertatea de a pune eticheta „neinspirat”, „fără putere pentru zilele noastre”, „demodat”, „mit” etc. Din păcate, lucrul acesta s-a întâmplat în istorie prin „înalta critică”, ale cărei roade le culegem până în ziua de azi, însă cei care L-au crezut pe Dumnezeu „pe Cuvânt” au avut parte de schimbarea inimii.

Dwight L. Moody (1837–1899) și-a început viața de slujire fiind implicat în atât de multe activități bune, încât nu mai avea timp să se pregătească pentru cele trei întâlniri spirituale pe care le avea zilnic cu credincioșii. Era conștient că sufletul lui era gol și că predica din amintiri și din ideile pe care le mai auzea pe la prieteni. El mărturisea: „Nu apuc să studiez nici măcar cinci minute pe zi, așa încât trebuie să vorbesc la întâmplare.”

Moody l-a întâlnit pe predicatorul Henry Moorehouse, care l-a introdus în fascinanta lume a Bibliei. Acesta i-a spus cu tristețe: „Navighezi pe o rută greșită. Dacă îți vei schimba calea și dacă vei învăța să predici cuvintele lui Dumnezeu, și nu pe ale tale, El va face din tine o mare putere spre bine.” Un lucru este cert: Moody a descoperit cu adevărat că „toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos” (2 Timotei 3:16). El s-a lăsat transformat de Cuvântul lui Dumnezeu. Se spune despre el că a influențat mai multe vieți decât oricare alt evanghelist de până la el (Harold L. Calkins, Mari predicatori, Prisma, Târgu-Mureș, 1998, pp. 101–112).

Doamne, deschide-mi ochii și inima pentru mesajul Tău de azi!

Provocare:

Fă din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul călătoriei tale spre cer!
 


Geo Mogheri
Conferința Transilvania de SudCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.