Întoarcerea înseamnă reorientare

„El va întoarce inima părinților spre copii și inima copiilor spre părinții lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc țara cu blestem!” (Maleahi 4:6)

 

Ascultă ediția audio aici.

Întoarcerea spre ceilalți este mai mult o recalculare a traseului, chiar o reconfigurare a obiectivelor.

Întoarcerea spre copiii noștri înseamnă că am fost orientați spre altceva, din moment ce una dintre cele mai importante promisiuni ale lui Dumnezeu este că ne va întoarce inima spre ei. Noi am fost setați, orientați greșit. Prioritățile, așteptările, obiectivele noastre legate de copii au fost diferite de planul lui Dumnezeu. Poate că am vrut o carieră râvnită sau bănoasă pentru ei și am forțat nota cu meditațiile și cursurile extra; poate că am fost setați pe prestigiu și renume (eventual să ne facă mândri pe noi) și am omis pasiunile lor reale, înăbușite; poate că am fost mai mult interesați de visul nostru împlinit prin ei, și nu de visul lor sau al lui Dumnezeu.

E momentul unor întrebări sincere: Sunt sigur, ca părinte, că visul meu este și visul copilului meu? Am convingerea că felul meu de a-L impune pe Dumnezeu este și felul în care dorește El să fie cunoscut de copilul meu?

Trebuie să reverific obiectivele, să restabilesc destinația și să reconfigurez traseul; Dumnezeu Se oferă să facă acest lucru împreună cu noi, în inima noastră. Întoarcerea inimii este cea mai complicată și mai dificilă manevră. Este nevoie de conștientizare și de umilință; trebuie să recunoaștem că eram orientați greșit sau diferit de planul lui Dumnezeu. Apoi, inima noastră „nespus de rea” va suferi niște crize de orgoliu, de egoism și de restabilire a ritmului. În inimă se duce greul războaielor. Din fericire, Dumnezeu nu vrea să reorienteze doar mintea, ci El va acționa direct la inimă.

Doamne, ajută-mă să înțeleg visul Tău pentru copilul meu! Ajută-mă să îi fiu alături pe drumul pe care îl chemi Tu!

Provocare:

Asumă-ți riscul și discută deschis cu copilul sau copiii tăi! Află de la el/ei ce visează, încurajează-l(i) să își exprime visul și invită-l(i) să îți prezinte viziunea și argumentele lui/lor! Abține-te de la opoziție și contraziceri! Ia-ți timp, roagă-te, meditează, apoi găsește o cale de a susține și, unde e cazul, de a îmbunătăți visul copilului sau copiilor tăi!

Daniel Chirileanu
Conferința Moldova



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.