Medicul divin


El îţi vindecă toate bolile tale, El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare. (Psalmii 103:3-4)

Ascultă ediția audio aici.

Spitalul Universitar La Paz este unul dintre cele mai mari spitale din Madrid și din Spania. Cu ani în urmă, eu și familia mea am devenit „atașați” de acest spital: mai întâi eu, după ce am suferit un infarct al arterelor coronare. Două luni mai târziu, fratele meu a făcut şi el un infarct, dar al miocardului. Cinci luni mai târziu, fiul meu, căruia i s-a făcut o artroscopie, și câteva săptămâni mai târziu, soția mea, care a fost operată pentru implantarea unei proteze de genunchi. Mulți asociază spitalul cu durerea, boala sau suferința, pe bună dreptate, dar numai într-o anumită măsură. În spital se pun diagnostice fatale, există suferință și unii pacienți mor.

Dar multe boli sunt tratate și vindecate, durerea este diminuată, se acordă îngrijire paliativă, se evită multe morți. Spitalul Universitar La Paz dispune de un serviciu facultativ specializat în tratamentul și evitarea durerii la pacienți. Cu câtă dragoste, atenție, solicitudine lucrează personalul acestui spital! Câtă știință și experiență din partea medicilor și asistentelor pentru combaterea relelor din corpul uman! Ce mare ușurare! Câtă încredere inspiră ei pacienților! Ca și cum Dumnezeul cerurilor, pe care psalmistul David Îl binecuvântează din tot sufletul pentru toate binecuvântările Sale, a delegat acestor instituții de sănătate și personalului lor misiunea de binefacere pentru alinarea și salvarea oamenilor, pentru combaterea bolii și suferinței, inerente vieții pe pământ. Iată un lucru de care trebuie să țină cont toți cei care lucrează în sistemul de sănătate: „Hristos este Capul adevărat al slujitorilor medicinei. Ca Medic-şef, El stă lângă fiecare practicant temător de Dumnezeu, care lucrează pentru uşurarea suferinţei umane. […] Boala, suferinţa şi moartea sunt lucrarea unei puteri opuse. Satana este nimicitorul. Dumnezeu este reparatorul” (Ellen White, Divina vindecare, pp. 71–72).

Făgăduința biblică este că Dumnezeu „vindecă toate bolile” fizice și emoționale. Nu există nimic de care Dumnezeu să nu poată avea grijă. Și când un om cu o profesie medicală se pune la dispoziția Lui, acesta poate deveni un important instrument de vindecare, speranță și bunăstare pentru semenii săi.

Astăzi este o minunată ocazie de a vesti altora că putem găsi vindecare la Isus.



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.