A zbura mai sus


Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc; umblă şi nu ostenesc. (Isaia 40:31)

Ascultă ediția audio aici.

În cartea Educație, de Ellen White, se găsește un paragraf frumos despre vulturul Alpilor: „Vulturul Alpilor este câteodată învins de furtună și silit să coboare în defileurile munților. Norii de furtună izolează această pasăre puternică a pădurii, siluetele lor întunecate despărțind-o de înălțimile însorite, unde aceasta și-a făcut cuib. Eforturile ei de a scăpa par lipsite de izbândă. Zvâcnește ca o săgeată încoace și-ncolo, bătând aerul cu aripile puternice și trezind ecourile muntelui cu țipetele ei. Într-un târziu, pe o notă de triumf, se înalță cu viteză și, străpungând norii, iat-o din nou liberă în razele soarelui, lăsând întunecimea și furtuna departe, sub ea. […] Lumina lui Dumnezeu strălucește dincolo de nori. Pe aripile credinței, ne putem înălța în razele de soare ale prezenței Sale” (Educație, p. 93).

Într-adevăr, în Alpi se poate observa zborul maiestuos al vulturilor printre vârfurile muntoase. Probabil că Ellen White i-a văzut cu ocazia a două vizite pe care le-a făcut la Torre Pellice, în văile valdenze din Piemont (Italia), în 1885 și 1886. Vulturii sunt amintiți de douăzeci și cinci de ori în Scripturi, adesea pentru a sublinia forța lor în zbor, aripile puternice, atenția și educația pe care le dau puilor lor. Ellen White și versetul din Isaia vorbesc despre vulturi în confruntarea lor cu vânturile și furtunile, din care reușesc să iasă ridicându-se deasupra lor.

Ce înseamnă pentru noi a zbura mai sus atunci când avem de atins un obiectiv sau când suntem în mijlocul furtunilor vieții? Să zbori mai sus, pe deasupra obstacolelor, incertitudinii și dificultăților, și nu să aștepți, pur și simplu, ca ele să dispară.

A zbura mai sus, mai aproape de Dumnezeu, mai dependenți de El, experimentând siguranța Sa de neclintit. A zbura mai sus, a ne ridica, a crește nu doar în ce privește comuniunea noastră cu Dumnezeu, dar și angajamentul și loialitatea față de El. A zbura mai sus, a fi mai neînfricați, a înfrunta dificultățile cu mai multă îndrăzneală, aplomb și curaj. A zbura mai sus, a obține o mai bună pregătire, mai multe capacități, mai multe experiențe. A zbura mai sus, a fi mai eficace, a aspira la excelență, a nu ne mulțumi cu mediocritatea. A zbura mai sus, a cere ajutor, a crește numărul de colaboratori, a crea o echipă.

Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, să decidem să zburăm mai sus! El ne va ajuta să depășim încercările prin puterea Duhului Său Sfânt.Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.