Uriașul cu picioare de lut


Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie care nu va fi nimicită niciodată şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic. Aceasta înseamnă piatra pe care ai văzut-o dezlipindu-se din munte fără ajutorul vreunei mâini şi care a sfărâmat fierul, arama, lutul, argintul şi aurul. (Daniel 2:44-45)

Ascultă ediția audio aici.

Îmi amintesc că atunci când am început să studiez Biblia și mi s-a explicat profeția chipului din Daniel 2, am rămas uimit de corespondența dintre interpretare și diferitele metale ale statuii și de împlinirea exactă a succesiunii imperiilor, confirmată de istoria antică. Nicio altă profeție biblică nu a confirmat suveranitatea lui Dumnezeu asupra istoriei lumii, la fel ca aceasta.

Acest colos de metal cu cap de aur, piept și brațe de argint, mijloc și coapse de bronz, gambe de fier și picioare de fier amestecat cu lut, pe care l-a văzut regele în vis, era, de fapt, un uriaș cu picioare de lut. Apoi, regele a văzut un fel de piatră, neatinsă de mână omenească, prăvălindu-se peste picioarele statuii și sfărâmând-o, făcând-o praf purtat de vânt și care nu lasă nicio urmă și, în locul ei, piatra a devenit un munte care a acoperit tot pământul. Daniel a interpretat astfel visul monarhului: capul de aur erau regele Nebucadnețar și imperiul său; celelalte metale ale statuii reprezentau succesiunea marilor imperii până la sfârșitul istoriei și stabilirea Împărăției lui Dumnezeu.

Timp de aproape douăzeci de secole, interpretarea tradițională a evreilor și creștinilor a coincis cu cele patru metale ale statuii: Babilonul, Medo-Persia, Grecia și Roma. În ce privește piatra, mulți văd în ea un simbol al lui Hristos, care vine pe nori la sfârșitul timpului. Istoria popoarelor este, într-adevăr, ca un uriaș impunător, cu înfățișare înspăimântătoare, dar cu picioare de lut; este o istorie care nu dăinuie, pentru că Dumnezeul cerului o va face să dispară la venirea Regelui regilor și Domnului domnilor.

Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… putem fi siguri că profeția celei de-a doua veniri a lui Isus se va împlini cu aceeași precizie și exactitate ca cea a succesiunii imperiilor.


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.